25n
25N
25N

Mulet (Compromís) critica que el Govern permetera "èxodes en el pitjor moment de la crisi"

Mulet (Compromís) critica que el Govern permetera "èxodes en el pitjor moment de la crisi"
31/03/2020 -

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat aquest dimarts la gestió “nefasta” del Govern de la pandèmia del coronavirus i ha lamentat que “va comportar èxodes importants de ciutadans en el pitjor moment de la crisi”, coneguts ara a conseqüència dels registres de desplaçats.

Així ha valorat la informació que publica ‘El Confidencial’ que “quasi 3.000 ciutadans de la Comunitat de Madrid han reclamat durant març ser atesos en la sanitat valenciana en el pitjor moment del coronavirus”.

“Els moviments de gent són una cosa comprensible des de l’òptica de la desesperació i preocupació, alguna cosa que es va afavorir a conseqüència de les mesures dilatòries a l’hora de declarar immediatament l’estat d’alarma o a la negativa a aïllar la Comunitat de Madrid, com es van enorgullir les seues autoritats”, ha asseverat en un comunicat.

Mulet ha advertit que la possible propagació del coronavirus en la Comunitat “fóra afavorida fins i tot en mantindre’s els bitllets d’AVE i mitjans de transport”. Fins a aquesta setmana, ha destacat els “casos de grups a la platja com si ací no passara res i de sanitaris afectats en zones turístiques que han hagut d’afegir al seu ja complicat treball a milers de persones d’altres autonomies”.

Tot això, ha criticat, “a conseqüència de la imprevisió de l’administració central” PSOE-Unides Podem per “no voler tancar Madrid des del primer moment”, per la qual cosa creu que aquesta regió “haurà de fer-se càrrec de la despesa de desplaçats”. “Davant un col·lapse sanitari, és d’una insolidaritat suprema el succeït”, ha insistit.

La coalició ja va denunciar l'”èxode” i les pràctiques de risc que s’estaven produint “amb l’aquiescència del Govern central i la permissivitat de Madrid” i va reclamar el tancament i aïllament d’aquesta autonomia, “alguna cosa que hui dia encara no s’ha complit”.

Durant aquest temps, Mulet ha indicat que els sanitaris han hagut d’atendre pacients amb símptomes de coronavirus i afectats, “amb les conegudes conseqüències de salut per als professionals, alguna cosa que no hauria de ser passat per alt i buscar responsables”.

Per tot això, Compromís ha presentat aquest dimarts al Senat una sèrie de preguntes dirigides al Govern per a conéixer com actuarà davant aquestes xifres i quins canvis realitzarà per a limitar els desplaçaments i “accelerar el confinament davant possibles nous casos sanitaris de tal magnitud i importància”, així com per a millorar la capacitat de maniobra i reacció en aquests casos i “estar preparats per a la pròxima pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =