caixa popular

564 dones ateses per violència masclista en València

Es preveuen 800 dones ateses en 2017 per la Policia Local, respecte a les 508 de l’any passat

564 dones ateses per violència masclista en València
13/10/2017 -

Quasi 1.250 dones amb ordre d’allunyament o de protecció a València, de les quals 564 han estat ateses pel Grup d’Atenció als Maltractaments (GAMMA) de la Policia Local de València. Aquestes són les dades del balanç anual oferit per aquest departament, que es va crear fa ara un any per la Regidoria de Protecció Ciutadana.

L’any passat, la Policia va atendre a 508 dones ateses per violència masclista, i aquest any la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha estimat que es pot arribar fins a les 800. I és que són cada vegada més dones les que s’atreveixen a denunciar, impulsades per les eines de detecció i la millora dels protocols d’actuació.

El GAMA, un any en exclusiva contra la violència masclista

A l’octubre de 2016, la Regidoria de Protecció Ciutadana va crear aquest departament per a lluitar exclusivament contra el maltractament masclista. Després de la reorganització de la Policia Local, s’han afegit dos agents més als 13 que ja treballaven en el GAMA, que a més, compta amb tres oficials i una inspectora. Així mateix, cal destacar que, contant a tots els agents que col·laboren amb el departament, aquest implica ja a 44 policies.

L’exclusivitat del GAMA en la violència de gènere, des d’octubre de 2016, “ha suposat una major atenció personalitzada a les dones en l’assessorament jurídic, judicial o policial; un major nombre de visites o de trucades de seguiment; més acompanyaments en els jutjats i més treball amb els agressors”, ha destacat la regidora, Anaïs Menguzzato.

Los datos del GAMA
En el que portem d’any, s’han fet 112 diligències per presumptes fets delictius i 412 acompanyaments a judici, mentre que en 2016 van ser 44 i 280 respectivament. 

És destacable la tasca pedagògica que duu a terme aquest grup. Els agents han realitzat més de 400 entrevistes voluntàries enguany amb els agressors per a explicar, entre altres coses, què suposa el trencament de l’ordre d’allunyament, també a través de les xarxes socials. L’any passat, aquestes trobades tan sols van arribar a 75.

Des de la Regidoria es veuen amb bons ulls els resultats del grup GAMA. El balanç per a Anaïs Menguzzato és “positiu”, perquè revela que “s’està consolidant aquesta decisió d’abandonar la violència per part de les dones”. També ressalta que la capacitat de protegir a les dones ara és major, ja que és possible avançar-se als esdeveniments i no esperar-se a la resolució judicial.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 7 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats