25n
25N
25N

Les dones de Lambda ens posem al capdavant del col·lectiu LGTB+ per exigir una llei trans i d’igualtat social estatal que ens protegisca

“Alcem la veu amb Orgull antifeixista per a defensar-nos de la invisibilitat, la intolerància i els actes d’odi que encara patim, i defensar una societat democràtica i diversa”

Les dones de Lambda ens posem al capdavant del col·lectiu LGTB+ per exigir una llei trans i d’igualtat social estatal que ens protegisca
28/06/2020 -

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, inaugura l’Orgull LGTB+ 2020 amb un acte simbòlic d’ocupació de l’espai públic que ens pertoca amb la bandera arc iris i la lectura del Manifest: “Les dones lesbianes, les dones trans, les dones bisexuals i totes aquelles que no complim amb la cis-heteronorma, ocupem el nostre espai i fem un pas endavant en la lluita pels drets del col·lectiu LGTB+”.

Exigim “una llei integral per a les persones trans i d’igualtat social i no discriminació de les persones LGTB+ d’àmbit estatal, que ens protegisca enfront de la invisibilitat, la intolerància i els actes d’odi que lamentablement encara patim”, fins i tot des de partits polítics que es consideren progressistes i als que responem amb contundència: “Les dones trans som dones, i reivindiquem l’espai que ens correspon per dret propi”.

El Manifest ha estat llegit per 3 dones LTB de diferents edats i origen, representant la interseccionalitat que ens travessa: “Som dones Lesbianes, Trans, Bisexuals, Asexuals, Intersexuals… i també som dones amb discapacitat o diversitat funcional, migrades, grosses, som VIH+, racialitzades, majors, pobres…”.

Hui, les dones LTB s’han posat al capdavant de tot el col·lectiu LGTB+, “de les persones no binàries i dels homes que estem en els marges, com al seu dia ho van fer les dones trans racialitzades, migrades i treballadores sexuals en les revoltes de Stonewall o de Barcelona”. I és per això que la imatge de l’Orgull 2020 està formada per 13 dones referents per al col·lectiu i moltes d’elles apenes conegudes.

Creadores o artistes com Frida Kahlo, Lili Elbe, Carmen de Mairena, Cristina Ortiz “La Veneno” i Gloria Fuertes; pensadores com Virgina Wolf, Audré Lorde, Monique Witting i Judith Butler; activistes LGTB+ com Stormé DeLarverie, Kanako Otsuji i Sylvia Rae Rivera. Per últim, una dona sense rostre representa Margarida Borràs –la primera dona trans, de l’assassinat de la qual a causa de la intolerància tenim constància al País Valencià (a mitjans del s XV)– i totes les dones LTB borrades de la història.

Davant de la bandera arc iris estesa en la plaça de l’Ajuntament: “Reivindiquem el dret a ser qui som, a decidir què fer amb els nostres cossos i a visibilitzar-nos lliurement”, amb Orgull antifeixista, perquè la presència de l’extrema dreta posa en perill real no només els avanços conquerits pel nostre col·lectiu sinó els valors fonamentals de la democràcia: “Volem deixar molt clar que no farem ni un pas enrere en la defensa dels nostres drets i llibertats aconseguides”.

Repte aconseguit: 26.000 Km per la diversitat i els drets de les dones LTB

Just abans de la lectura del Manifest, una xicoteta representació de Lambda ha recorregut els últims quilòmetres dels 26.000 km per la diversitat i els drets de les dones LTB que han sumat al llarg de tot el mes de juny entre les 716 persones inscrites.

Al temps que han fet esport, han sumat els quilòmetres del seu esforç a aquesta causa i han descobert les realitats del col·lectiu en varios països d’Àfrica i Amèrica, com el Marroc, Ecuador, Nigeria, Brasil, entre d’altres.

Discriminacions LGTBIfòbiques durant el confinament

La crisi sanitària, econòmica i social de la Covid-19 ha aprofundit situacions discriminatòries que ja eren molt preocupants abans del confinament, com que la violència intragènere és una realitat a abordar amb urgència.

També, que les persones LGTB+ més joves han conviscut amb famílies que no respecten la seua identitat de gènere o la seua orientació sexual i estan patint violències terribles, o que les persones migrants sense papers són excloses continuament del sistema, per la qual cosa exigim la seua regularització ja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

CCCC
torrent