25n
25N
25N

La dona trans agredida pel policia de Benidorm abandona la ciutat per amenaces i coaccions

Hores després de la denúncia social i judicial dels fets, la víctima i el seu entorn van rebre amenaces i coaccions

La dona trans agredida pel policia de Benidorm abandona la ciutat per amenaces i coaccions
06/05/2020 -

Després de la denúncia que va realitzar l’Observatori Valencià contra la LGTBfòbia a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials per l’intolerable cas de transfòbia ocorregut a Benidorm el passat 1 de maig, el policia que va agredir a la dona trans va ser detingut i l’endemà va ser posat disposició judicial. No obstant això, hores després de la denúncia, la víctima i les seues companyes de pis van rebre amenaces i coaccions, fet que les va obligar a abandonar la ciutat i gràcies al mateix Observatori, la víctima i les seues companyes de pis han estat reubicades en un lloc segur. Acollint-se al seu dret a no declarar, el policia en aquest moment es troba en llibertat i investigat per un delicte d’odi a l’espera que se celebre el juí.

Segons el col·lectiu alacantí Diversitat, “ens sorprén i no entenem que tan sols unes hores després de coneguts els fets un advocat privat, que no exerceix en el torn d’ofici, es posara en contacte amb la dona agredida per a ajudar-la amb l’exercici d’acusació”. D’altra banda, la víctima ni entén el castellà, ni l’advocat parla la llengua materna de la dona agredida. Després d’una exhaustiva recerca realitzada pel mateix Observatori cal destacar que el mateix advocat que es va posar en contacte amb la víctima està estretament relacionat amb qui exerceix la defensa del policia, “havent-se personat tots dos en col·laboració en diverses causes judicials de rellevant interés mediàtic i social, no sols per a la província d’Alacant, sinó de tot l’Estat”, segons l’Observatori Valencià contra la LGTBfòbia.

Després de les diligències prèvies practicades pel Jutjat d’Instrucció número 4 de la ciutat de Benidorm, i després de la rellevància social que ha adquirit l’atac trànsfob exercit pels agents policials, el mateix Observatori Valencià contra la LGTBfòbia ha advertit un conat de guerra mediàtica per part dels sectors més reaccionaris de l’entorn periodístic “en el qual s’exerceix un atac continuat contra la dona agredida assenyalant diferents aspectes de la seua vida privada que res tenen a veure amb el cas que es troba en aquest moment judicialitzat”.

El procés de descrèdit que s’està produint contra la víctima per part de l’entorn dels agressors, a més d’haver estat detectat, no seran tinguts en compte en aquest procediment. No es jutjarà el passat de la víctima, sinó l’actuació dels agressors. I advertim que emprendrem accions judicials contra tots aquells que, pretenent desacreditar a la víctima, vulneren els seus drets, el seu honor, intimitat o dret a la privacitat. Observatori Valencià contra la LGTBfòbia

L’Observatori, en els seus diferents informes anuals així com en una notícia publicada en aquest mateix mitjà ahir dimarts, ha vingut denunciant que només el 10% de les agressions LGTBIFòbiques arriben als jutjats, ja siga per la por de les víctimes a la policia o per la falta de proves.

A aquest efecte, els qui han de vetllar per la protecció de la ciutadania han de tenir formació i sensibilització necessàries per a atendre la diversitat en tots els seus vessants. Observatori Valencià contra la LGTBfòbia

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 13 =