25n
25N
25N

Les mostres de solidaritat arriben a tots els municipis de l'Horta

Desde los diferentes ayuntamientos se están poniendo en marcha iniciativas para apoyar a los más vulnerables

Les mostres de solidaritat arriben a tots els municipis de l'Horta
02/04/2020 -

Després de decretar-se l’estat d’alarma i, per tant, començar el període de confinament, els diferents ajuntaments de l’Horta han posat en marxa mesures per a facilitar aquest procés extraordinari als veïns i veïnes dels diferents municipis. Així, a més d’impulsar accions de desinfecció o ajudes als comerços i als col·lectius més vulnerables, també s’han desenvolupat altres iniciatives dirigides a acompanyar a la ciutadania en aquests moments i que ningú es quede arrere.

Atenció psicològica de Paterna

Una de les mesures que s’han impulsat ha sigut l’atenció a les persones més vulnerables. En aquest sentit, Torrent ha estrenat el Telèfon Amic – 961 111 822 – que roman actiu de dilluns a diumenge de 8.30 a 20.00 hores per a atendre a tots els veïns que, en aquests dies, necessiten parlar. Així mateix, tant Catarroja, com Mislata han posat en marxa un servei d’atenció psicològica per a ajudar a totes les persones que necessiten suport per a afrontar i gestionar aquesta situació.

No obstant això, les ajudes més socials no acaben ací, ja que altres municipis, com Alcàsser o Paterna, han apostat per continuar oferint el servei de beca menjador als menors que es beneficiaven d’aquesta ajuda abans del tancament dels centres educatius. Així, mentre des de l’Ajuntament d’Alcàsser han apostat per la creació d’una targeta moneder per a adquirir els productes d’alimentació als comerços locals, Paterna ha entregat vals de compra per valor de 60 euros als 1.200 xiquets i xiquetes beneficiaris de la beca menjador, en els quals s’indica el supermercat en el qual es podrà canviar.

L’oci també és una altra de les qüestions que han tingut en compte els diferents municipis de l’Horta, que han apostat per crear plataformes de formació, activitats per als més menuts o per a fomentar la pràctica d’esport. Aquest és el cas de Paiporta que ha llançat, a través de les xarxes socials, i en col·laboració amb el Servei Municipal d’Esports, diferents classes online per a practicar ball modern, ioga o esport adaptat, entre altres propostes.

No obstant això, si hi ha alguna cosa que s’ha vist reforçat aquests dies ha sigut la solidaritat dels veïns i veïnes. Per això, no és d’estranyar que als diferents municipis de l’Horta s’hagen dut a terme accions dirigides a proveir de material sanitari als serveis que més ho necessiten. Per exemple, més de 80 persones de Burjassot s’han oferit a confeccionar màscares per als comerços que pertanyen oberts i per als centres de salut del municipi. Des del Consistori es repartiran packs per a cosir aquestes màscares amb el material necessari i un patró.

Però no és l’únic municipi. De fet, la solidaritat també s’ha disparat a Mislata on centenars de persones s’han posat en contacte amb l’ajuntament per a confeccionar màscares, mentre que, a Benetússer, es va convocar una xarxa de voluntaris per a proveir a l’Hospital Doctor Peset de màscares. Per això, des de l’hospital s’han compromés a enviar el material necessari per a la seua fabricació.

Així mateix, i arran de l’oferiment d’un veí que disposa d’una impressora 3D, Paterna ha posat en marxa una xarxa de voluntaris per a la fabricació de pantalles de protecció facial per als treballadors i treballadores dels centres de salut del municipi. L’Ajuntament està col·laborant amb el subministrament de part del material. Així, aquest sistema de protecció, que es col·loca a manera de visera, evita esquitxades en ulls, nas i boca, davant la falta de material sanitari com a ulleres protectores o màscares.

Finalment, la Policia Local de Torrent ha dissenyat una nova màscara per a evitar el contagi de la Covid-19. Es tracta d’una espècie de visera de plàstic, que es pot imprimir amb una impressora 3D, i que ja es treballa en la seua producció per a proveir tant al cos de la Policia Local, com a Protecció Civil de Torrent.

Sens dubte, en temps de coronavirus, la unitat i la solidaritat és una de les millors medicines per a guanyar la batalla al coronavirus. Això sí, també és imprescindible continuar complint amb les normes de confinament decretades per a poder controlar aquesta pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + setze =

bombers
Valencia activa