25n
25N
25N

Més de la meitat de les morts registrades en la Comunitat en l'última setmana, en residències

Més de la meitat de les morts registrades en la Comunitat en l'última setmana, en residències
20/05/2020 -

Més de la meitat de les morts registrades en la Comunitat Valenciana durant l’última setmana a conseqüència del coronavirus eren residents en centres de majors, segons es desprén de l’informe elaborat per la coordinadora de la secció Civil de València, Ana Lanuza, que ha traslladat aquest dimecres a la Fiscalia General de l’Estat.

En concret, del total de morts durant l’última setmana en l’autonomia valenciana per Covid-19, el 58,8% eren residents. En xifres globals, les defuncions en aquest col·lectiu representen en la Comunitat el 38,1%, segons les mateixes dades als quals ha tingut accés Europa Press.

En total, des que es va iniciar la pandèmia, s’han registrat 523 defuncions en residències de majors, dels quals 20 han tingut lloc en els últims set dies. La setmana anterior les morts en aquests centres ascendien a 24, la qual cosa representa una “lleugera” baixada, ha explicat Ana Lanuza.

La fiscal ha indicat que aquestes xifres són “elevades” però ha recordat que es tracta d’un col·lectiu “molt sensible i vulnerable” que si es veu afectat pel virus, és complicat la seua supervivència. També ha assenyalat que en relació amb altres comunitats autònomes, en les quals les xifres aconsegueixen fins al 80%, la valenciana “no se situa tan malament”.

Per províncies, la fiscal ha concretat que a Alacant s’estan contenint les morts en residències, ja que en l’última setmana tan sols es van registrar tres; mentre que en la de Castelló va haver-hi cinc i en la de València, 12.

Precisament també aquesta mateixa setmana s’ha tingut coneixement de la defunció d’un treballador en una residència de la província de València a conseqüència de la Covid-19, la primera víctima d’aquest col·lectiu en la Comunitat.

Segons les últimes dades oferides per la Conselleria de Sanitat, hi ha 86 residències amb casos actius en la Comunitat: 12 a la província de Castelló, 34 en la d’Alacant i 40 en la de València. Un total de 28 es troben baix vigilància activa de personal sanitari: set a Alacant, huit a Castelló i 13 a València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =