25n
Orgull
Orgull

Mor a València el pallasso Gabriel Fariza Revilla, integrant del duo Bombalino i Cuchufleta

Mor a València el pallasso Gabriel Fariza Revilla, integrant del duo Bombalino i Cuchufleta
03/09/2019 -

L’actor, pallasso i empresari teatral Gabriel Fariza Revilla, integrant del duo Bombalino i Cuchufleta, ha mort aquest dimarts al cap de 69 anys a València víctima d’una leucèmia fulminant, segons ha informat AISGE en un comunicat.

El comiat a Gabriel Fariza, al costat de familiars, tindrà lloc aquest dimecres 4 de setembre en el tanatori del Cabanyal, des de les 10.00 a les 14.00 hores.

Fariza va estar treballant al costat de la seua dona, la també actriu Maite Miralles –amb quin formava Bombalino i Cuchufleta– fins a la setmana passada de gira a Portugal i havia ingressat en el centre hospitalari aquest dissabte 31 d’agost, després de sentir-se indisposat.

Fariza, que també va exercir un paper rellevant dins del grup Els Goliardos, era natural del municipi cacereny de Navas de l’Arboç, on va nàixer el juny de 1950, encara que estava vinculat des de fa moltes dècades a la ciutat de València, i en concret al barri del Cabanyal, on va exercir com a líder veïnal i dinamitzador cultural.

Darrere d’aquella disfressa de Bombalino, com a membre del llegendari grup Els Goliardos o en companyia de Juan Margallo i Petra Martínez, Gaby Fariza sempre es va sentir un home de teatre o, com ell deia, “un d’aqueixos xicotets déus que creguem universos en els quals l’espectador se submergeix i es xopa”, tal com recorda ISGE.

Abans de fundar al costat de la seua dona i dos fills el Teatre de Marionetes L’Estrela, en El Cabanyal, va passejar els seus ninots pel Rastre o el Retir madrileny, participant activament en les primeres vagues d’actors a Espanya o alçant espectacles de forma entusiasta a Salamanca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 6 =