25n
25N
25N

Mor Laura Pastor, única dona de 'Els deu d'Alaquàs' i "exemple de lluita per la democràcia i el poble valencià

Mor Laura Pastor, única dona de 'Els deu d'Alaquàs' i "exemple de lluita per la democràcia i el poble valencià
12/09/2019 -

L’opositora antifranquista Laura Pastor, única dona de ‘Els deu d’Alaquàs (València)’, va morir aquest passat dimecres com a “exemple de la lluita per la democràcia i els drets del poble valencià”, així com “referent en la lluita per l’autonomia”.

‘Els deu d’Alaquàs’ van patir la persecució del règim franquista, que els va acusar i va processar en 1975 –poc abans de la mort de Franco– per haver constituït una comissió redactora d’un projecte d’Estatut d’Autonomia, recorda la Generalitat en un comunicat.

Pastor va formar part de la ‘Taula Democràtica del País Valencià’ en representació del Partit Carlista, del què formava part, i del grup conegut com ‘Els deu d’Alaquàs’, on va ser l’única dona.

“Figures com la de Laura Pastor ens fan reflexionar sobre la importància de les llibertats i drets que tenim i que hem de mantindre com a poble”, ha manifestat la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, en un gest de condol per la seua mort.

Pérez Garijo ha destacat que Pastor fóra l’única dona en aquest grup de resistència antifranquista, amb una anomenada a posar en valor el seu paper en la defensa de la igualtat “en uns temps més que difícils”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − sis =