25n
25N
25N

El moviment #QuieroCorredor reconeix els avanços però demana més celeritat en l'execució de la infraestructura

El moviment #QuieroCorredor reconeix els avanços però demana més celeritat en l'execució de la infraestructura
08/07/2019 -

El moviment #QuieroCorredor ha reconegut aquest dilluns els avanços en aquesta infraestructura encara que ha sol·licitat “més celeritat” en la seua execució, segons ha informat en un comunicat aquesta plataforma, que suma ja més de 52.000 signatures de suport.

El pròxim 28 de novembre tindrà lloc a Elx (Alacant) un acte empresarial que coincidirà amb la segona revisió mèdica semestral de 2019, en el qual s’espera congregar a nombrosos empresaris i representants de la societat civil espanyola.

En paraules del president d’AVE, Vicente Boluda, “el projecte està aconseguint implicar el món empresarial, mobilitzar a la societat civil i aconseguir la voluntat política perquè la infraestructura estiga més prop de ser una realitat”.

AVE es va comprometre a analitzar des d’una perspectiva tècnica, dues vegades a l’any, quins avanços anava experimentant la infraestructura. La primera revisió mèdica de 2019 té lloc aquest dilluns. S’ha posat a la disposició de la societat, en el canal de comunicació www.elcorredormediterraneo.com, el document actualitzat de l’estat actual de tots els trams del Corredor Mediterrani.

Per al Moviment #QuieroCorredor, són “diverses les fites aconseguits des de novembre de 2019. Entre ells, ha destacat el començament de les obres del túnel Castellbisbal – Martorell; el tercer carril Castellbisbal – Tarragona, el tercer carril Castelló – València, la posada en funcionament del tram Xàtiva – Moixent, l’estudi de la variant Elx AVE – Aeroport Alacant, la licitació del Tercer Carril L’Alzina – Alacant i l’adjudicació de totes les obres de Murcia – Almeria, excepte Lorca – Pulpí i Totana -Totana, entre altres actuacions.

Boluda ha valorat que “aquesta primera meitat d’any, en comparació amb anys anteriors, ha transcorregut molt més activa sobretot quant a licitacions, però ara cal veure si aqueixes licitacions es transformen en realitats”.

“COMPROMISOS QUE NO S’HAN COMPLIT”

Així mateix, la plataforma ha destacat que existeixen “alguns compromisos que no s’han complit i van amb retard”. Entre ells, s’ha referit a la posada en funcionament la nova variant de doble via en Ample Ibèric Vandellós – Tarragona, a costa del vistiplau de l’agència de seguretat; la posada en funcionament doble via d’Ample Internacional Monforte – Elx i les sdjudicaciones dels trams Lorca – Pulpí i Totana – Totana.

“El govern hauria d’insistir que es reforçara i ampliara l’equip de l’Agència de Seguretat Estatal, per a aconseguir agilitar els temps”, ha reclamat Boluda al Ministeri de Foment.

“FITES” PER Als PRÒXIMS DOS ANYS

En aquest sentit, ha desgranat les “fites més rellevants que haurien de tindre lloc durant els dos pròxims anys” per a aconseguir l’objectiu 2025 de doble plataforma d’ample internacional des de la frontera francesa fins a Algesires.

S’ha referit, sobre aquest punt, a la posada en funcionament de la doble via d’Ample Internacional Monforte – Múrcia; la via única amb tercer carril Algesires – Antequera i la seua electrificació; convertir la doble via d’Ample ibèric a Ample Internacional Castelló – Tarragona; la posada en marxa de la doble via de tercer carril València – Castelló i el funcionament de la doble via d’ample internacional Xàtiva – L’Alzina.

“Tal com van les obres, veig complicat el compliment de l’objectiu 2025, perquè van massa lentes, però el govern, intenció i voluntat té, ara caldria estar damunt perquè les ordres es transmeten des de dalt amb força i es complisquen aconseguint així la doble plataforma en ample internacional”, ha manifestat Boluda.

CAMPANYES DE MOBILITZACIÓ

El novembre de 2016, l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) va posar en marxa el canal de comunicació www.elcorredormediterraneo.com per a informar sobre la marxa de la infraestructura i mobilitzar a la societat. El portal permet a l’usuari navegar de forma interactiva per tot el traçat ferroviari, des de la frontera francesa fins a Algesires, i ofereix informació de cada tram de la infraestructura, així com dels avanços que es produeixen.

En 2017 els esforços es van centrar en el món empresarial i a donar a conéixer el projecte a la societat civil a través d’esdeveniments esportius. Així mateix, en 2018, l’autobús #QuieroCorredor va recórrer nou ciutats del Mediterrani per a explicar els beneficis de la infraestructura i aconseguir el suport social.

Enguany la proposta ha sigut ‘És de riure, el xou del Corredor Mediterrani’, que ha emprat l’humor amb un espectacle de monòlegs de José Corbacho, Santi Millán i Javi Sancho que ha fet parada a València, Castelló, Cartagena, Barcelona i Granada, comptant en cada ciutat amb el suport d’una artista local com Maria Juan, Raquel Sastre, Eva Soriano i Martita de Graná.

Amb totes aquestes accions, s’ha pretés, d’una banda, escenificar la importància i necessitat de la infraestructura; per un altre, conscienciar al conjunt del país perquè s’implique en la seua reivindicació, i en tercer lloc, aconseguir que els representants públics es comprometen amb la infraestructura perquè la mateixa siga una realitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 5 =