25n
25N
25N

‘Moviments urbans’, la novetat de Dansa València 2020

‘Moviments urbans’, la novetat de Dansa València 2020
03/03/2020 -

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha participat hui en la presentació de la 33a edició de Dansa València, el lema de la qual és “territoris singulars”, en el Teatre Principal. La principal novetat d’enguany és el projecte ‘Moviments urbans’, impulsat per la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València i que persegueix “acostar els llenguatges de la dansa contemporània valenciana i nacional a tots els públics”. El cap de setmana del 28 i 29 de març, “els valencians i les valencianes podran gaudir del projecte a peu de carrer en espais emblemàtics, a més de ser una oportunitat per als professionals del sector”, segons ha manifestat Ibáñez.

El festival de l’Institut Valencià de Cultura, que compta amb la col·laboració de la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València i de la Generalitat Valenciana, se celebrarà del 28 de març al 5 d’abril sota el lema “territoris singulars”. El cap de setmana del 28 i 29 de març serà el torn dels recorreguts coreogràfics de ‘Moviments Urbans’, una proposta que com ha explicat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, “connecta la dansa contemporània més interessant feta a València i en la resta d’Espanya amb les nostres places, parcs, mercats”. “Que els valencians i les valencianes pogueren gaudir d’aquesta mena de projectes a peu de carrer en espais emblemàtics com les Torres dels Serrans, plaça de l’Almoina o la del Mercat de Russafa era molt important, és una nova escenografia a l’abast de tots i totes”, ha remarcat Ibáñez.

La regidora d’Acció Cultural ha subratllat que Dansa València 2020 conforma “una oportunitat per als professionals del sector, tant per a les companyies com per als ballarins, coreògrafs o tècnics, per a estar en connexió amb el que ocorrerà aquests dies”. Així mateix, Ibáñez ha destacat la “projecció que té el festival dins de les relacions amb els col·lectius d’educació com a col·legis i instituts”. En aquest sentit, l’edil ha recalcat que “és molt important el sentit que tinga l’art com a eina de convivència, coneixement, creativitat. És molt important exigir que els projectes siguen inclusius, la labor que es fa des de Dansa València d’interculturalitat als diferents públics és fonamental”.

PROGRAMACIÓ ‘MOVIMENTS URBANS’

El dissabte 28 de març, el recorregut es dirigirà a la ciutadania que transita pel centre històric de València. La companyia basca Ertza protagonitzarà l’espectacle ‘Meeting Point’ a les Torres dels Serrans; la companyia valenciana Fil d’Arena portarà ‘Sénia’ a la plaça de l’Almoina; i finalment, la creadora mallorquina Mariantònia Oliver conclourà la jornada amb ‘Las muchísimas. Per la seua part, el diumenge 29 de març es dirigirà a un públic més familiar. La companyia valenciana Dunatacà protagonitzarà l’espectacle ‘Voces’ en la plaça del Mercat de Russafa; i el Parc Central acollirà el treball de dues companyies, la catalana Colectivo Lamajara i el seu ‘Labranza Kids’, i ‘Dual Selfie’ de València Dancing Forward.

Així mateix, l’Ajuntament de València també col·laborarà amb la programació de carrer dels dies següents i amb la programació del Teatre El Musical i La Mutant, que s’obren al festival. “Els teatres de la ciutat també han de ser permeables i remar en favor de la cita, que és una altra manera d’estendre per la ciutat un esdeveniment que ha de situar a la dansa com a protagonista de la programació cultural durant aquests dies”, ha assenyalat Ibáñez. La regidora d’Acció Cultural, ha fet valdre l'”excel·lent relació” amb l’Institut Valencià de Cultura Teatres, fruit de la qual “pròximament s’estrenarà la producció ‘Barahúnda’ en el Teatre El Musical el 8 de maig, dins de Cabanyal íntim, i amb Dansa València”.

Per la seua part, la coordinadora del festival, Mar Jiménez, ha indicat que “expandir el festival per diferents espais de la ciutat posa de manifest la voluntat d’establir un diàleg cada vegada més ampli, una xarxa de dansa i arts vives que evite que les propostes de dansa queden concentrades únicament en els espais de titularitat pública, i que afavorisca d’aquesta manera l’ampliació de nous públics en diferents districtes de València”. Un total de 29 companyies, de les quals 14 són valencianes, participaran en Dansa València 2020. Raquel Tamarit, secretària autonòmica de Cultura, ha destacat un festival que “proposa una mirada entre diferents territoris de l’Estat per a conéixer diverses entitats i establir diàleg entre creadors”. Tamarit ha remarcat que s’han invertit més de 300.000 euros en un esdeveniment que “convertirà els espais oberts en punt de trobada amb la dansa i que fomentarà la projecció de professionals. Creiem imprescindible posar la dansa en el punt de mira de la ciutadania i en les agendes dels gestors culturals importants”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 17 =