25n
25N
25N

Mobilitat Sostenible instal·la semàfors per a regular el pas alternatiu de vehicles al Palmar

Mobilitat Sostenible instal·la semàfors per a regular el pas alternatiu de vehicles al Palmar
03/07/2020 -

El servici de Mobilitat Sostenible iniciarà aquest dilluns, 6 de juliol, la instal·lació de dues columnes de semàfors que regularan el pas alternatiu de vehicles en el pont d’accés i eixida del poble del Palmar, entorn del Parc Natural de l’Albufera.

S’atén així una petició veïnal, secundada per l’exalcaldessa del Palmar, Raquel Romero, i per l’actual alcalde, Ernest Peris, per a canviar l’ordenació en un punt que, per resultar massa estret perquè càpien dos vehicles al mateix temps, estava regulat fins ara únicament mitjançant senyalització vertical que prioritzava el sentit d’eixida (el que provocava que en determinats moments es dificultara l’entrada al Palmar a causa del gran flux de vehicles que es produïa en sentit contrari). Amb el canvi i la introducció de semàfors, es regularà mitjançant programació el pas i el flux de la circulació.

Cal apuntar que, a causa de la seua instal·lació entorn del Parc Natural de l’Albufera i seguint els consells de medi ambient de Conselleria i del servei Devesa-Albufera del consistori, l’encesa d’aquests semàfors -les columnes dels quals aniran pintades de verd- podrà programar-se segons el calendari i franges horàries. Els semàfors compten a més amb el sistema “dimming”, una tecnologia que permet programar la lluminositat de les seues lents d’acord amb la lluminositat exterior mitjançant dos nivells de potència: 42 volts quan la llum del sol és més potent i és més difícil visualitzar els focus dels semàfors i 21 volts en les hores en què la llum del sol es redueix. Totes aquestes mesures s’han adoptat per a una adequada adaptació a l’entorn natural i per a reduir l’impacte ambiental que puguen produir els semàfors.

Els treballs d’instal·lació, que finalitzaran en dues setmanes, han requerit i compten amb els informes favorables tant del servici Devesa-Albufera com de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

CCCC
activem alfafar