25n
25N
25N

Mobilitat restableix el servei d'autobús entre Atzeneta d'Albaida i Xàtiva

arxiu

Mobilitat restableix el servei d'autobús entre Atzeneta d'Albaida i Xàtiva
16/11/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en funcionament aquest dilluns, 16 de novembre, el servei de transport públic d’autobusos per carretera CE-909 Atzeneta d’Albaida-Xàtiva, que donarà servei als municipis de Bellús, Guadasséquies, Sempere, Benissuera, Alfarrasí, Montaverner, Belgida, El Palomar, Atzeneta d’Albaida, Albaida, Carricola i Bufali, en la seua relació amb la ciutat de Xàtiva i amb l’Hospital Lluís Alcanyis.

En 2014, en haver finalitzat el termini de la concessió CVV 226, l’empresa que la gestionava va cessar la prestació del servei, per la qual cosa va deixar sense transport públic de viatgers per carretera, entre altres, a poblacions com Bellús, Guadasséquies, Sempere, Benissuera, Alfarrasí, Montaverner, en la seua comunicació amb Xàtiva i Albaida, encara que algun ajuntament havia contribuït amb el seu pressupost a “tractar de recompondre el servei”, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El nou servei s’estructura en una única línia Atzeneta d’Albaida-Xàtiva amb prolongació a Carricola mitjançant un servei diari de dilluns a divendres laborables, amb una eixida a les 8.30 hores des d’Atzeneta d’Albaida direcció Xàtiva i una altra de tornada des de Xàtiva a les 12.50 hores.

Aquest servei suposarà una obligació per a la Generalitat de, aproximadament, 35.000 euros anuals, fins que es liciten les noves concessions que donaran servei a l’àrea funcional de Xàtiva.

Dins del nou mapa concessional, els trànsits que ara es posen en servei es veuran consolidats i ampliats en el projecte CV-115 Ontinyent-Xàtiva, aprovat per la Conselleria, la licitació de la qual es pretén iniciar durant l’any pròxim.

Per al conseller de Mobilitat, Arcadi España, “és fonamental un transport públic al servei dels usuaris i usuàries, que responga a les seues necessitats reals, als seus horaris, que els acoste als seus llocs de treball i d’estudi, els centres administratius, sanitaris i d’oci”.

“Des de la Generalitat donem resposta a una reivindicació tant dels ajuntaments com dels veïns i veïnes d’aquestes localitats que reclamaven una connexió directa amb Xàtiva i el seu hospital de referència, i que portaven més de cinc anys sense transport públic”, ha manifestat.

Segons España, “la reactivació d’aquesta línia interurbana s’enquadra en el marc de mesures de caràcter provisional que la Conselleria està adoptant per a millorar els actuals serveis de transport, perquè el vertader objectiu de la Generalitat és la completa modernització de l’actual xarxa de transport de viatgers per carretera, mitjançant un nou mapa concessional que garantisca l’exercici del dret a la lliure mobilitat de tots els ciutadans i ciutadanes, de manera eficient i amb alt nivell de qualitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =

25n horta sud