25n
25N
25N

Mobilitat proposa un pla al sector del taxi per a modernitzar i professionalitzar el servei

Mobilitat proposa un pla al sector del taxi per a modernitzar i professionalitzar el servei
03/07/2020 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha declarat que “la Generalitat, en col·laboració amb el sector del taxi, aprofundirà en aspectes que milloren la qualitat i la professionalització del servei del taxi oferit a la ciutadania”.

Així, entre les accions que emprendrà la Conselleria, el titular de Transports ha concretat la d'”impulsar una estratègia de suport a la renovació de vehicles de taxi, de tal forma que, a més de reduir-se l’antiguitat mitjana del conjunt de vehicles, es dispose de major nombre de vehicles ecològics”.

Així mateix, ha afegit el conseller, que els pròxims pressupostos, “es dedicarà per primera vegada una partida pressupostària destinada al sector del taxi amb l’objectiu d’establir accions de modernització del sector”.

Visibilitzar el servei

D’altra banda, s’establirà una línia de col·laboració amb Turisme CV i la Conselleria de Transport per a visibilitzar el sector del taxi enfocat principalment al sector turístic que visita la Comunitat, oferint-los més i millor informació sobre el servei, mitjançant panells informatius interactius que puguen orientar sobre itineraris o tarifes en els principals punts d’interés turístic, així com estudiar la possibilitat d’implementar una app per als usuaris en aquest àmbit.

Paral·lelament i seguint amb totes la línia de treball des de la publicació de la llei del taxi, es continuarà treballant en la tramitació de normes reglamentàries de la llei, com la regulació de les tarifes a preu tancat, millorant les condicions d’accés a la professió, les condicions dels vehicles a professionalització del sector, per a disposar en la Comunitat Valenciana d’un servei de taxi modern, adaptat a les necessitats dels usuaris i competitiu.

Es tracta, en definitiva, de “fer costat al sector en la renovació i modernització dels vehicles, a crear una línia de col·laboració per a visibilitzar al sector i treballar per la seua professionalització”, ha especificat el conseller.

Compromís amb el sector del taxi

El Consell, seguint amb el compromís de col·laborar amb els professionals d’aquest transport públic i responent a la demanda del sector, ha aprovat diverses ordres per les quals es regula el sistema de descans obligatori i la limitació diària en la prestació del servei de taxis en l’Àrea de Prestació conjunta de València i Alacant amb l’objectiu d’adequar l’oferta a la demanda.

A més s’ha perfeccionat el sistema d’identificació de la persona que condueix el taxi distingint entre titulars, familiars col·laboradors i assalariats, tal com part del sector sol·licitava.

També, s’han creat les denominades Taules de l’Intrusisme amb representació de l’Administració, Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, Policies Locals i representants del sector del taxi, l’objecte fonamental del qual és el control i vigilància d’actuacions per tercers que realitzen la mateixa activitat que el taxi sense la corresponent autorització o, disposant d’autorització administrativa, no compleixen la normativa d’aplicació creant una clara competència deslleial al sector del taxi.

Igualment, a petició de les associacions de taxistes i a fi de millorar l’aplicació pràctica de la Llei del Taxi, s’han realitzat diverses modificacions que han permés les següents millores: possibilitat d’obtenir autoritzacions de vehicles de 7 places sense requisits específics, flexibilitzar el règim de compatibilitat dels taxistes que els permet realitzar altres activitats i possibilitat d’aplicar la tarifa urbana en trajectes interurbans en determinades condicions.

Alerta sanitària

Arran de la pandèmia de la Covid19, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, també va atendre les necessitats del sector modificant el règim de descans obligatori durant la duració de l’estat d’alarma.

L’objectiu era adequar l’oferta a la demanda existent i així reduir el nombre de taxis que prestaven servei diàriament. D’igual manera, ha facilitat equips de protecció individual (EPIs) als taxistes i ha entregat mampares de protecció per a evitar qualsevol risc de contagi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =