25n
25N
25N

Com millorar la mobilitat nocturna del transport públic?

Com millorar la mobilitat nocturna del transport públic?
04/04/2017 -

L’Ajuntament treballa per a tenir una millor mobilitat nocturna, especialment del transport públic. De fet, ja ha duplicat la freqüència de les línies de l’Empresa Municipal de Transport més usades (la N1 i la N6). I també busca alternatives per a propiciar que els hostalers arriben a acords amb els taxistes i amb els aparcaments de les zones d’oci. En aquest context s’emmarca la decisió de l’equip de govern municipal d’alliberar també durant la nit els carrils bus per on circulen els serveis nocturns de l’EMT.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat aquesta decisió que va presentar la setmana passada el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “com un acord més per a millorar la fluïdesa de les línies de l’EMT i adequar la normativa a la legislació en l’àmbit estatal”.

“Amb aquesta mesura la ciutat també vol tornar a la normalitat en matèria de mobilitat després d’una situació excepcional”, ha aclarit Joan Ribó, en recordar que en qualsevol ciutat d’Espanya al carril bus no es pot estacionar. “El que passava a València era una anomalia que, sistemàticament, entorpia la circulació del transport públic durant la nit i dificultava la vida diària de molts col·lectius: al veïnat, a les persones amb discapacitat, els conductors d’autobusos i de taxi. I per això, després d’haver-se plantejat reiteradament en la Mesa de la Mobilitat hem decidit que alliberarem el carril bus de l’EMT”, ha argumentat.

L’alcalde ha explicat que els cotxes podran continuar entrant al centre de la ciutat, i es continuarà podent aparcar a València, però durant les nits, i pel que respecta al carril bus, només en aquells trams per on no passa el bus nocturn. “En la resta de trams donem preferència a l’autobús de l’EMT per tal que el servici tinga la puntualitat, la regularitat i la celeritat òptimes. Perquè volem el millor servici de transport públic possible”, ha dit Ribó.

Joan Ribó, a preguntes dels periodistes, ha explicat que l’Ajuntament va revisar l’apartat 3 de l’article 56 de l’ordenança vigent “que permet, en contra de la legislació estatal, l’estacionament nocturn en l’espai reservat per a línies de l’EMT”, en referència a la Llei de Trànsit del 2009, i consolidada l’any 2014.

Un objectiu per al qual “arribarem a acords per aconseguir-ho”, ha manifestat l’alcalde, qui ha recordat que si totes les ciutats espanyoles mantenen lliure el carril bus durant les nits no és una casualitat, “és perquè el transport públic ha de ser garantia d’eficàcia i perquè també cal garantir la seguretat de les persones i dels joves, que són els principals usuaris d’aquest servici nocturn. Estic convençut que qualsevol pare o mare prefereix que els seus fills agarren un autobús per a eixir dissabte a la nit abans que ficar-se dins d’un cotxe”, ha conclòs Joan Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − huit =