25n
25N
25N

Mobilitat i Innovació col·laboraran per a desenvolupar projectes innovadors aplicats al transport públic

Mobilitat i Innovació col·laboraran per a desenvolupar projectes innovadors aplicats al transport públic
25/05/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i mobilitat, i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital col·laboraran per a desenvolupar projectes innovadors aplicats al transport públic.

Així ho han acordat totes dues conselleries després de la celebració d’una reunió telemàtica entre la consellera d’Innovació, Carolina Pascual, i el conseller de Política Territorial, Arcadi España, on han abordat els projectes innovadors vinculats a l’obra pública i el transport públic seleccionats per la Generalitat per a desenvolupar solucions enfront de la COVID-19.

Cal recordar que, recentment, la Generalitat va seleccionar, a través de la Conselleria d’Innovació i l’Agència Valenciana de la Innovació, 41 projectes innovadors que rebran una inversió global de tres milions d’euros.

Concretament, un dels projectes la implementació dels quals s’estudiarà és un sistema de detecció d’aglomeracions de persones basada en una App per a ‘telèfons intel·ligents’ Android desenvolupat per la Universitat d’Alacant.

Es tracta d’un sistema nou que detecta senyals wifi emeses, de tal manera que permet identificar ‘telèfons intel·ligents’ amb un codi aleatori i, per tant, anònim. L’App pot funcionar amb o sense intervenció de l’usuari o usuària, la qual cosa permet conéixer el nombre de ‘telèfons intel·ligents’ amb l’app activa en un entorn de centenars de metros.

Aquest sistema detector facilita conéixer en temps real la concentració de persones i permet evitar aglomeracions permetent a l’usuari o usuària que es descarrega l’aplicació saber si ha d’esperar per a evitar excés de contacte amb altres persones i, a més, especialment, al personal que treballa en estacions de transport públic, ja que facilita la gestió de control d’afluència de persones a l’entrada i eixida de les estacions, evitant possibles situacions de contagi.

Arcadi España ha destacat que “la Conselleria de Mobilitat estudiarà els projectes de manera conjunta amb Innovació i amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, ja que es tracta de solucions tecnològiques molt interessants que permeten garantir la seguretat del nostre transport públic, millorant la desinfecció i la neteja i controlant l’aforament tant en estacions com a l’interior dels vagons”.

Per part seua, Carolina Pascual ha destacat “el paper que pot exercir la innovació per a millorar la seguretat en els espais de convivència”. La consellera ha ressaltat que els projectes que el sistema valencià d’investigació i la innovació “ha proporcionat solucions versàtils i millorades a les nostres necessitats i ha posat damunt de la taula la importància de la ciència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria