25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana proposarà una mobilitat amb "matisacions" entre comunitats autònomes per Nadal

La Comunitat Valenciana proposarà una mobilitat amb "matisacions" entre comunitats autònomes per Nadal
02/12/2020 -

La Comunitat Valenciana defensarà aquest dimecres en el Consell Interterritorial que puga haver-hi una mobilitat entre Comunitats Autònomes els dies més assenyalats de Nadal, però “no total i absoluta”, sinó amb “matisacions”.

Així, ho ha assenyalat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després d’una visita a Gandia (València), on ha explicat que aquesta serà la postura que defense la Comunitat Valenciana en el Consell d’aquesta vesprada, en el qual confia que s’arribe a un consens perquè no hi ha diferències en aquestes festes “tan entranyables per a tots” i no siga necessari arribar a una votació.

Barceló, que ha assenyalat que encara no coneix l’esborrany definitiu del Ministeri, ha aclarit que el Consell advocarà per mantenir el tancament perimetral excepte els dies més assenyalats, el 24, 25 i 31 de desembre i 1, 5 i 6 de gener.

No obstant això, ha assenyalat que no es tractaria d’una “obertura total i absoluta” sinó que “cal fer algunes matisacions” que no ha volgut avançar per a “no mediatitzar el debat” que es produirà en el Consell. En qualsevol cas, ha assenyalat que primer cal determinar el perímetre i en quins dies s’alçaria i després s’establirà com dur a terme en la pràctica.

De la mateixa manera, la Comunitat plantejarà limitar a sis persones les reunions socials i a deu en l’àmbit familiar solament en les dates proposades i que ara queda per determinar “qui ha de compondre és número màxim” i quantes unitats de convivents inclou. A més, ha assenyalat que el debat de si els xiquets es comptabilitzen en aquest límit estarà damunt de la taula.

TANCAMENT DE L’OCI NOCTURN ÉS “INAMOVIBLE”

D’altra banda, ha insistit que el tancament de l’oci nocturn és una decisió que es va adoptar en si del Consell Interterritorial, que el conformen totes les comunitats autònomes juntament amb el Ministeri de Sanitat, i per tant és “un acord inamovible”.

Així, ha assenyalat que es tracta d’una mesura que “no correspon a la Conselleria de Sanitat” com tampoc “regular cap activitat econòmica”, ja que la seua competència és obligar al compliment de les mesures sanitàries “d’aquelles activitats econòmiques que estiguen en funcionament”. “La resta és una qüestió en la qual no entraré perquè no és la meua competència”, ha recalcat.

Així mateix, ha tornat a insistir “moltíssim” a reclamar responsabilitat individual en aquest pont de la Constitució i per Nadal perquè hi haurà mobilitat “si no exterior, sí interna i és el que major transmissió genera perquè comporta major interacció social”.

Barceló ha recordat que el 96% brots són d’origen i familiar perquè en aquestes reunions hi ha “un risc altíssim” de contagi a causa de “la confiança que es té que el teu familiar o amic no et transmetrà el virus quan el virus no coneix de les relacions de qui s’asseu en una taula”.

De fet, ha comentat que en aquesta visita s’ha parat al costat de l’alcalde de Gandia a felicitar un grup de dones que estaven desdejunant en una terrassa amb les mascaretes posades perquè és un comportament que “no és normal”.

Així, ha constatat que la societat actua “com si estar entorn d’una taula fóra un antivirus i una vacuna i es lleven mascareta i no li la col·loquen fins que s’alcen” quan “només es pot retirar per a consumir”. A més, ha recordat que hi ha que airejar els espais tancats per a descontaminar-los, altres de guardar distàncies i la higiene a les mans. “Podem tindre moltes restriccions, el problema no és que hi haja més o menys, sinó que es complisquen les mesures de seguretat”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 1 =