Mostra Viva premia a nou activistes culturals amb el “Pont del Mediterrani”

Mostra Viva premia a nou activistes culturals amb el “Pont del Mediterrani”
01/10/2018 -

El festival Mostra Viva del Mediterrani (MVM) lliurarà durant l’edició d’enguany un total de nou premis, quatre d’ells designats per votació popular i cinc en reconeixement a la seua col·laboració amb el certamen a diversos activistes de la cultura i defensors de la concòrdia i diversitat cultural del Mediterrani.

L’actor i expresident de l’ONG Pallassos Sense Fronteres Pepe Viyuela, el músic i membre fundador de Al Tall, Vicent Torrent, el jove escriptor Lluís Mosquera i el fotògraf Sergio Cabezas rebran el Pont del Mediterrani després d’una votació popular que ha comptat amb 2.600 participants a través de la web institucional del certamen. El premi reconeix el seu treball en el camp de les arts escèniques, la música, la literatura i les arts visuals.

També rebran un Pont del Mediterrani per decisió de la Junta Directiva de MVM, Emili Payá, en representació d’Octubre Centre de Cultura Contemporània; la directora general de Patrimoni, Biblioteques i Arxius, Carmen Amoraga; l’actor i Premi Nacional de Circ Rafael Pla “Gran Fele”; el pintor Artur Heras, cartellista de les cinc primeres edicions de l’antiga Mostra de València i de la primera de MVM, i el poeta Josep Piera. Aquests guardons reconeixen la seua solidaritat cultural i activisme en la recuperació de ponts culturals entre les ribes d’un mar de diversitat i cultures.

La concessió d’aquests guardons, que es lliuraran en un acte previst en el Centre del Carme el matí del 19 d’octubre, és una forma de reconéixer la col·laboració prestada al festival per tots ells en els seus respectius àmbits. El Pont del Mediterrani consisteix en una escultura commemorativa realitzada en ferro per l’artista Pablo Sedeño.
Mostra Viva 2018 - PRENSA PREMIS

Tots aquests noms se sumen a la important nòmina d’artistes i professionals de la cultura que al llarg de les seues sis edicions han aconseguit el guardó, com van ser els casos de les cineastes Malika Zairi, Kristina Kumric, la musa de la nouvelle vague Agnés Vardà o Cecilia Bartolomé que ho van obtenir en 2017. També han rebut aquest reconeixement l’alcalde de València Joan Ribó, els cantautors Lluís Miquel Campos i Ovidi Montllor (a títol pòstum), el cineasta sirià exiliat Osama Mohammed, el vicerector de Cultura de la Universitat de València a través d’Antonio Ariño o el diplomàtic Lucien Castela, un dels promotors de l’engegada de la Mostra de València del Mediterrani, festival predecessor de Mostra Viva del Mediterrani.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 11 =

sagunt a escena 2019
turismo salou