25n
25N
25N

Mostra Viva del Mediterrani presenta la seua 8a edició marcada per la internacionalització

Malgrat la gratuïtat de la majoria d’esdeveniments de Mostra Viva, s’haurà de reservar entrada online prèviament per a evitar aglomeracions i situacions de risc

Mostra Viva del Mediterrani presenta la seua 8a edició marcada per la internacionalització
24/09/2020 -

La 8a edició de Mostra Viva del Mediterrani s’ha presentat hui 24 de setembre a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau amb l’assistència del Vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, que ha moderat l’acte. En la taula li han acompanyat la Presidenta de MVM María Colomer i el seu President d’Honor Vicent Garcés.

Ariño ha començat la seua intervenció recordant que la UV ha estat des del principi amb Mostra Viva i ha expressat la voluntat de la institució de continuar en les pròximes edicions assegurant que “estem i estarem”. Després d’una breu presentació, Cristina Barbero, Coordinadora General de MVM ha fet un repàs per algunes de les activitats que tindran lloc durant la celebració i ha destacat que “A causa de les circumstàncies actuals, el programa pot patir canvis depenent de l’evolució de la pandèmia”. Barber, que ha parlat des del pati de butaques per a seguir les mesures de seguretat establides per la Nau, ha afirmat que “Endevinar els vostres somriures després de les màscares, ens dona força per a seguir avant”.

La Presidenta de Mostra Viva María Colomer, per part seua, ha volgut agrair el suport de la Generalitat Valenciana, l’àrea de cultura de la Diputació, el Consell Valencià de Cultura i l’Ajuntament de València a més de reconéixer la col·laboració de les institucions i organitzacions que serviran com a seus dels diferents actes programats per a aquest 2020 entre els quals es troben Octubre Centre de Cultura Contemporània, L’institut Français, el MuVIM o el Centre del Carme, entre altres. Colomer també ha assegurat que “Mostra Viva va més enllà dels primers díhuit dies d’octubre i estem creant al costat de la Fundació de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani (Findación ACM), una xarxa de mobilitat i intercanvi cultural internacional amb diferents organitzacions com la Fundació Anna Lindh o el Fòrum del Mediterrani perquè hi haja un espai de col·laboració entre països dels tres continents que conflueixen en la mar que ens és comuna”.

En el seu discurs, Vicent Garcés, President d’Honor de Mostra Viva del Mediterrani també ha volgut agrair la presència de la Directora de la Mostra de València, Rosa Roig, i ha expressat el seu desig que de cara a la pròxima edició; s’organitze una presentació conjunta dels dos esdeveniments, ja que segons les seues pròpies paraules, “Les dates de tots dos, es compenetren perfectament i converteixen octubre en el mes de la cultura mediterrània a València”. També ha justificat el lema d’enguany, ‘Emergència mediterrània, ciutadania en resistència’, assegurant que “El Mediterrani està en emergència des d’abans que arribara la pandèmia, hi ha una emergència civil, econòmica, social i climàtica” Garcés ha volgut assenyalar les guerres a Síria o Iemen i ha asseverat que “la desertificació dels països del Mediterrani és un fet innegable”, a més, no ha volgut concloure sense recordar la incorporació de l’organització en l’agenda anual d’activitats patrocinades de l’Assemblea Parlamentària del Mediterrani (APM), on representants dels parlaments de 29 països de la zona euro-mediterrània debaten amb l’objectiu de millorar les condicions socials, econòmiques i culturals de la ciutadania.

Tota la cultura mediterrània a València

Mostra Viva portarà a València, com cada mes d’octubre, a alguns dels representants més importants de la cultura mediterrània en les disciplines de música, dansa, arts de carrer, videocreació, narració oral, literatura i arts visuals. La trobada cultural, omplirà la ciutat amb actuacions d’artistes de 14 països diferents que, ja siga de presencialment o per internet, actuaran de manera exclusiva interpretant el millor dels seus repertoris. A més de les actuacions a directe, les exposicions i les projeccions; Mostra Viva també ha programat debats que abordaran alguns dels reptes més importants als quals s’enfronten els països mediterranis, desafiaments que s’han vist agreujats per la situació de pandèmia provocada pel virus SARS-CoV-2.

El programa de Mostra Viva es complementarà amb la Mostra Educativa, que organitzarà activitats per a grups escolars i per a xiquets i xiquetes a partir dels sis anys, i una sèrie d’esdeveniments paral·lels que inclouen trobades amb els artistes participants, presentacions de llibres i tallers que permetran un acostament de la ciutadania a les arrels culturals comunes dels països mediterranis.

L’organització de la trobada cultural ha buscat la fórmula més viable per a poder assegurar la presència de figures tant de l’àmbit nacional com internacional amb representants de la cultura de països com Itàlia, Xipre Montenegro o Bòsnia i Hercegovina.

Les activitats planificades per a enguany comptaran amb protocols sanitaris per a poder assegurar el gaudi de les actuacions i espectacles amb totes les garanties; així doncs, malgrat que la majoria d’esdeveniments de Mostra Viva del Mediterrani són gratuïtes, s’haurà de reservar prèviament en la pàgina web eventbrite.es per a així evitar aglomeracions i controlar de manera més efectiva els aforaments de totes les seus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + quinze =

bombers
bombers