caixa popular

Mostra Viva homenatja la memòria del cinema

Federico Ribes, Alejandra Soler, Jeanne Moreau, Augusto Castellote i Cecilia Bartolomé seran objecte d’homenatges a través de projeccions especials

Mostra Viva homenatja la memòria del cinema
10/10/2017 -

Mostra Viva ha centrat este any els seus homenatges en persones que ja siga en a través del cinema o altres disciplines han demostrat el seu compromís social durant la realització del seu treball. Es dóna la circumstància que la majoria dels homenatjats d’este any, van morir fa poc, deixant un buit molt important en el camp de les arts audiovisuals.

Els dos primers homenatges, es celebraran hui 10 d’octubre i tindran com a protagonistes a l’alacantí director de fotografia Federico Ribes i la mestra republicana Alejandra Soler. De Ribes, es projectarà demà dimarts el llargmetratge “On l’olor del mar no arriba” de Lilian Rosat en 2010.

Ribes va ser una de les principals figures en l’adreça fotogràfica del cinema espanyol, amb treballs com a “Torn d’ofici”, “La Yoyes”, “Operació Algesires. Alguns dels seus últims treballs van ser les sèries de televisió “El Príncep” i “Explica’m”, i dins de la Secció Oficial, va participar en “Collaret de sal” de Vicente Pérez Herrero. En la seua filmografia figuren més d’un centenar de títols.

Per a l’homenatge a la mestra republicana Alejandra Soler, es publicarà una entrevista realitzada per Giovanna Ribes i a més es passarà el documental “Les mestres de la República”, a l’acte assistirà la directora Pilar Pérez Solano, la seua realitzadora. Mestra i pionera de l’associacionisme universitari durant la II República, Soler va passar un temps en un camp de refugiats a França per més tard exiliar-se a Moscou amb el seu marit, on va ser Cap de Càtedra de Llengües Romanços i professora dels nens de la guerra. Pilar Sanz i Encarna Signes, persones molt properes a ella, parlaran de les seues experiències al costat de esta valenta dona.

Un dia després, en la Nau, se celebrarà l’homenatge a l’actriu francesa Jeanne Moreau amb la projecció de la pel·lícula d’Orson Welles “Una història immortal”. Moreau va ser uns dels grans estels del cinema francés i important musa de la Nouvelle Vagui. També en la Nau, es projectarà “El Bec 2” com a homenatge al productor i distribuïdor Augusto Castellote a partir de les 19,30 hores. Castellote, a través de Mercuri Films i d’Òpal, va acostar a València les grans produccions dels anys 60, quan va ser gerent d’estes empreses.

Octubre CCC, serà escenari el dijous de l’homenatge al director Basilio Martín Patino, amb la projecció de “Lliure et vull” un dels últims projectes en el qual va estar involucrat, documental que tracta l’acampada del 15-M en la Porta del Sol l’any 2011. Entre les seues pel·lícules figuren títols com “Nou cartes a Berta”, “Cançons per a després d’una guerra”, “Benvolgudíssims botxins”, “Cabdill” o “Els paradisos perduts”.

Finalment, el diumenge 15 d’octubre serà el moment d’homenatjar a Cecilia Bartolomé, amb la passada en la Nau de “No se us pot deixar solos… Lligat i ben lligat”, en col·laboració amb Juan José Bartolomé. El documental va romandre segrestat fins a 1983. En ell, diverses persones manifesten les seues opinions sobre els canvis durant la transició espanyola.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris