25n
25N
25N

Mostra Viva celebrarà la seua setena edició del 5 al 20 d'octubre amb el lema 'El mes més mediterrani'

Mostra Viva celebrarà la seua setena edició del 5 al 20 d'octubre amb el lema 'El mes més mediterrani'
07/05/2019 -

La setena edició del festival multidisciplinari Mostra Viva se celebrarà a València entre els dies 5 i 20 d’octubre amb una oferta cultural centrada en els països de la conca del Mediterrani. El certamen, que porta celebrant-se des de 2013, tindrà enguany com a lema ‘El mes més mediterrani’, en referència a les diverses activitats culturals que tindran lloc a la ciutat del Túria durant el mes d’octubre.

Mostra Viva acollirà un any més a alguns dels artistes més rellevants dels països del Mediterrani posant el focus tant en les noves generacions com en aquells amb una dilatada trajectòria professional, avancen els responsables de la cita cultural en un comunicat.

Per a aquesta edició, l’organització torna a comptar amb un ampli suport institucional tant de l’Ajuntament de València com de la Generalitat Valenciana i de la Fundació ACM, a més de la Diputació de València i la Direcció General del Llibre, entre altres institucions públiques i privades.

Els eixos per a 2019 seran la Trobada de Música del Mediterrani, que tindrà la seua seu en el Palau de la Música; l’Aplec de dansa, que després de l’èxit collit en 2018 afrontarà la seua segona edició, i el cicle Arts al carrer que, tornarà a acostar els més interessants espectacles circenses del Mediterrani als jardins del Túria per a gaudi de grans i xicotets.

A més, el festival es completarà amb l’Encontre d’Escriptors, que torna amb força després d’un any de descans, la Narració oral, les d’Arts visuals, la Videocreació i la Mostra Educativa, entre altres.

Tot això convertirà de nou a València durant el mes d’octubre en “epicentre de la cultura del Mediterrani, espai de reflexió i activitat artística i cultural”, asseguren.

NOVA JUNTA DIRECTIVA

L’Associació Cívica i Cultural Mostra Visca del Mediterrani, a més, ha nomenat nova Junta Directiva i ha modificat alguns dels seus estaments organitzatius. Així, María Colomer Pache és ja la nova Presidenta de l’organització.

Colomer és psicòloga i actriu. A més de ser responsable de l’àrea Arts al Carrer i d’haver rebut la Medalla d’Or de les Belles arts en 2008, va ser sòcia fundadora de Pallassos sense Fronteres i Vocal en el Consell Estatal de les Arts Escèniques del Ministeri de Cultura. També va col·laborar en la creació de l’Institut per a la Recerca i desenvolupament dels Processos de Creació i Arterapia (IDECART). És, a més, professora del Màster d’ Arterapia de la UPV i Presidenta de l’Associació de Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana. (APCCV).

Mostra Viu compte com a president d’Honor de l’organització amb Vicent Garcés i tindrà a Vicent Gregori com a nou director tècnic del Festival.

María Colomer, des del fòrum Culture, médias et tourisme de la Méditerranée, celebrat el passat cap de setmana en Monpellier, assegurava que “és una gran responsabilitat que afronte amb il·lusió i tranquil·litat perquè darrere hi ha un gran equip. Per a Gregori, és important treballar per a “fer de València un lloc de referència de la cultura dels pobles mediterranis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =