25n
Orgull
Orgull

Mostra de València aconsegueix l'acreditació de la Federació Internacional d'Associacions de Productors de Cinema

Mostra de València aconsegueix l'acreditació de la Federació Internacional d'Associacions de Productors de Cinema
22/07/2021 -

La Mostra de València-Cinema del Mediterrani ha sigut acreditada en la categoria de certamen competitiu especialitzat en pel·lícules de països mediterranis per part de la Federació Internacional d’Associacions de Productors de Cinema (FIAPF), a partir de la seua edició 2021, que se celebrarà del 15 al 24 d’octubre, segons ha informat el certamen en un comunicat.

La citada federació, amb seu a París, reuneix 38 associacions de productors cinematogràfics de 31 països i té com a objectiu defensar els interessos creatius, legals i reguladors del sector de la producció cinematogràfica a tot el món.

Entre les principals funcions de la FIAPF està regular els festivals cinematogràfics, establint jerarquies de qualitat d’acord amb criteris tecnològics i organitzatius, ha precisat la Mostra de València.

Així mateix, ha ressaltat que aquesta és l’organització que distingeix als festivals més importants del món amb la categoria A (un reconeixement que a Espanya únicament ostenta Sant Sebastià).

El festival valencià ha assenyalat que amb la seua acreditació, la situa a la Mostra de València “en el grup de les grans cites internacionals especialitzades, al qual només pertanyen altres quatre certàmens espanyols”, en concret, “Sitges, Gijón, Cinema Jove i Zinebi (Bilbao)”.

“L’acreditació de la FIAPF era una de les principals aspiracions que Mostra de València es va marcar des del seu retorn, quan el festival va ser recuperat per a la ciutadania. Obtenir-la suposa el reconeixement internacional que s’està treballant en la direcció correcta i d’acord amb els objectius del sector a escala mundial”, ha manifestat la presidenta de l’organisme Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals i edil de Recursos Culturals en aquesta ciutat, Glòria Tello.

La decisió d’entregar aquesta acreditació al certamen valencià, adoptada de manera unànime per la FIAPF després d’un procés de consulta entre tots els seus membres, suposa “un important suport internacional” per a aquesta trobada, que després de sis anys d’inactivitat va ser recuperat en 2018 amb la intenció de reprendre la seua especialització mediterrània, han agregat des de la Mostra València.

La distinció suposa “un reconeixement a la labor duta a terme des de llavors, ja que FIAPF marca un llistó de qualitat que avalua el rigor i professionalitat en les projeccions, trànsit de còpies, condicionament de sales i cabines i altres aspectes relacionats amb el funcionament intern dels festivals”, ha afegit.

Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals és l’Organisme Autònom Municipal de l’Ajuntament de València a càrrec de la realització del festival de cinema Mostra de València-Cinema del Mediterrani, “amb la visió de construir un projecte sòlid i a llarg termini que consolide la Mostra com un referent cultural de la ciutat i per a la ciutat, amb la màxima projecció fora del nostre territori”, han exposat des del certamen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =