La Mostra de València - Cinema del Mediterrani torna del 18 al 28 d'octubre amb una àmplia cartellera

A més de la Secció Oficial i la Informativa, la 22 edició compta amb presentacions de cineastes, cicles temàtics i activitats relacionades amb el cinema mediterrani

La Mostra de València - Cinema del Mediterrani torna del 18 al 28 d'octubre amb una àmplia cartellera
18/10/2018 -

La 33 Mostra de València-Cinema del Mediterrani torna hui amb una àmplia programació perquè tot el públic, des dels més xicotets fins als més majors, puga gaudir de la gran pantalla i d’estrenes en la seua ciutat per 2,50 euros. Amb la conca del Mediterrani com a eix principal, desenes de pel·lícules de la Secció Oficial i Informativa, projeccions especials i activitats i congressos de diversa temàtica, els Cinemes Babel i La Filmoteca seran els principals escenaris de la nova edició.

Encara que les projeccions començaran demà divendres, l’arrencada de la Mostra que pretén “demostrar que el cinema mediterrani val la pena”, com va expressar Glòria Tello en la seua presentació, serà aquesta vesprada en la Sala Iturbi del Palau de la Música. A les 20 hores es projectarà “M’esperaràs”(2018), una pel·lícula de Carles Alberola i amb Cristina García, Alfred Picó i Rebeca Valls com a elenc en la qual els espectadors es ficaran en les inesperades confessions d’un grup d’amics en un sopar.

Divendres 19

Per a demà, en Cinemes Babel es projectaran, dins de la Secció Informativa,”Cafarnaúm” (Nadine Labaki) i “The Marriage” (Blerta Zeqiri), ambdues a les 20 hores, i “Un día más con vida” (Damian Nenow i Raúl de la Fuente), a les 22.30 hores, amb un col·loqui del director. El cicle de sèrie negra a la francesa, per la seua banda, començarà amb “No toquéis la pasta” (Jacques Becker), a les 16 hores; “Ascensor para el cadalso” (Louis Malle), a les 18 hores; “La evasión” (Jacques Becker), a les 20 hores, i “Pierrot el loco” (Jean-Luc Godard) i “La luna en el arroyo” (Jean-Jacques Beineix) a les 22.30.

En el mateix espai s’acollirà a les pel·lícules “El bueno, el feo y el malo” (Sergio Leone) a les 16 hores, i “L’orquestra de les estreles” (Eduard Cortés) a les 20 hores, en homenatge a Josep Antón Pérez Giner. A més, la sessió especial serà la de “Wunderblock” (Alfonso Legaz), a les 19 hores, amb la participació del seu equip. Del cicle “Palestina, ací i ara” estarà, a les 18 hores, “When I saw you” (Annemarie Jacir).

Respecte a La Filmoteca, es reproduiran “Canino” (Yorgos Lanthimos) i “Alps” (també de Yorgos Lanthimos), a les 18 i 20 hores, respectivament, ambdues dins de l’homenatge a Efthimis Filippou, que en aquesta 33 edició rep la Palmera d’Honor.

Dissabte 20

La Filmoteca, de nou, acollirà pel·lícules en les quals Efthimis Filippou va ser guionista. En aquest cas, es repetiran les del dia anterior (“Alps” a les 18 hores i “Caní” a les 22.30 hores) però se sumisca una masterclass sobre el seu treball com a cineasta, a les 20 hores.

Respecte a Cinemes Babel, s’oferiran pel·lícules de la Secció Oficial, en aquest cas, “Fishbone” (Adán Aliaga), a les 16 hores, acompanyat per un col·loqui amb el director i la resta de l’equip, a més de ” “Whispering sands” (Naix Khemir), també amb el seu director i l’actriu Noura Saladin a les 20 hores. Quant a la Secció Informativa, es projectaran “Amerika Square” (Yannis Sakaridis , a les 18 hores i a les 22.30 i també amb el director, “Desenterrando Sad Hill” (Guillermo Oliveira). Del cicle de sèrie negra francesa, en aquesta ocasió estaran “Tirad sobre el pianista” (François Truffaut) a les 16 hores; “Polar” (Jacques Bral), a les 18 hores; “El silencio de un hombre” (Jean-Pierre Melville), a les 20 hores; i “Almas” (Bertrand Tavernier), a les 22.30.

En les seues sales de cinema també es projectaran les que homenatgen a Pérez Giner: a les 16 hores, “El Pico” (Eloy de l’Església) i “El bueno, el fei y el malo”, a les 18 hores. En el cicle “Palestina, ací i ara”, s’inseriran “Dégradé” (Arab Nasser i Tarzan Nasser), a les 16 hores i “3000 nights” (Mai Masri), a les 22.30. Com a sessions especials, les pel·lícules seran, a les 20 hores “Carrícola, pueblo en transición” (José Albelda i Chiara Sgaramella) i “El pintor de calaveras” (Sigfrid Monleón), també a les 22.30.

Diumenge 21

Aquesta jornada tindrà dues de les pel·lícules de la secció competitiva, l’Oficial: a més de “Fishbone”, en les sales de cinema de Babel estarà “Heaven without people” (Lucien Bourjeily), a les 20 hores i amb la presència del seu director. No obstant això, tindran gran pes les de Secció Informativa, en concret “Desenterrando Sad Hill” (Guillermo Oliveira), amb una presentació dels seus distribuïdors, Hugo Serra i Juanjo Montero a les 18 hores; d’Ávaro Brechner, “La ncohe de 12 años”, a les 20.30, amb la presentació Brechner i els actors Antonio de la Torre i Alfonso Tort; i “The Marriage” a les 22.30.

En l’enclavament “Palestina, ací i ara”, els cinemes Babel també projectaran a les 20 hores “Invitació de noces” (Annemarie Jacir) i a les 22.30, “Writing on snow” (Rashid Masharawi). D’altra banda, amb el cicle francés, els espectadors i espectadores podran veure “Dejad que los cadáveres se bronceen” (Hélène Cattet, Bruno Forzani) a les 16 hores; “Tirad sobre el pianista”, a les 18 hores; “Almas” i “Serie negra” (Alain Corneau), a les 20; i finalment, “La ceremonia” (Claude Chabrol) a les 22.30 hores. Quant a l’homenatge al productor Pérez Giner, estaran projectades “Radiacions” (Judith Colell), a les 16 hores; “El Pico”, a les 18; i “Juguetes rotos” (Manuel Summers) a les 22.30.

La Filmoteca continuarà amb el seu homenatge a Filippou amb “Baton” (Albert Moya) i “Langosta” (Yorgos Lanthimos ), a les 18 i 20 hores, respectivament.

El 21 no hi haurà cap sessió especial, però sí un concert de la Banda Municipal de València, en el qual el repertori estarà format per bandes sonores de gran reconeixement en el món del cinema. En aquest cas, tindrà lloc en la Sala Iturbi del Palau de la Música a les 12 hores.

Dilluns 22

El començament de la setmana serà important per als equips cineastes que competisquen en aquesta 33 edició. En concret, en els Cinemes Babel es projectaran les produccions “Apatride” (Narjiss Nejjar), “Secret Ingredient” (Gjorce Stavreski), amb la participació de Dragica Nikolovska, de producció, i “L’enkas”, amb la presentació de la seua directora (Sarah Marx). Ho faran a les 16 hores, a les 18 i a les 22.30, respectivament. Les de la Secció Informativa seran, en aquest cas, “Comme dónes garçons” (Julien Hallard), a les 16 hores; i “Mon tissu préféré” (Gaya Jiji), a les 18.

Els amants de la sèrie negra a la francesa podran gaudir de “Mesrine: Parte 1. Instinto de muerte” i “Mesrine: Parte 2. Enemigo público nº1”, ambdues de Jean-François Richet, a les 20 i 22.30 hores, hora en la qual també estarà disponible “Dejad que los cadáveres se bronceen”. El cicle de Palestina, d’una altra manera, projectarà a les 16 hores “Writing on snow” i “3000 nights”, a les 20. “La faute à Voltaire” (Abdellatif Kechiche) serà projectada a les 16 hores en homenatge al seu propi director, que també rep la Palmera d’Honor, igual que Pérez Giner, que en aquest cas serà recordat amb “Juguetes rotos” a les 20 hores.

Com a sessió especial, es projectarà “Cinema i utopia” a les 22.30 en el mateix espai, on els directors Pablo Peris i José Serrador faran un col·loqui sobre la situació del cinema valencià.

A més, en la Facultat de Filosofia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, s’inaugurarà el congrés “Cinema i crisi en el Mediterrani”, que es desenvoluparà fins al divendres 26.

Dimarts 23

La Secció Oficial també serà clau el dimarts, on es projectaran “Nome di Donna” (Marco Tullio Giordana), a les 11.30 en el Cinema Babel i “Apatride” a les 22.30, amb la presència de l’actriu Ghala Benzaouia. Quant a les de la Informativa, seran les mateixes que el dia anterior, a les 18 i 22.30 hores. Quant a les franceses, a més de “Mesrine: Parte 1. Instinto de muerte” i “Mesrine: Parte 2. Enemigo público nº1” (a les 18 i 20.15 hores), s’emetrà “La evasión”, a les 22.30 i “Plaga Final” (Régis Wargnier) a les 20 hores.

La sessió especial, per la seua banda, serà “Nadie nos mira” (Julia Solomonoff), a les 20 hores i amb la presència de la seua directora. Per als amants del cinema palestí, el torn serà de “Love, theft and other entanglements” (Muayad Alayan) a les 16 hores i de “La invitación” a les 18 hores. Respecte a l’homenatge de Pérez Giner, el dimarts prendrà relleu “Mones com la Becky” (Joaquim Jordà i Núria Villazán) a les 18 hores.

La Filmoteca continuarà amb el seu homenatge a Filippou amb “Langosta” (Yorgos Lanthimos ), a les 18 hores, i “Baton” (Albert Moya) a les 20 hores.

Dimecres 24

“Papper Flags” (Nathan Ambrosioni ) i “Sheikh Jackson” (Amr Salama) seran les pel·lícules de Secció Oficial que es projecten en els cinemes Babel, a les 16 i 18.15, respectivament. També hi haurà dos més de Secció Informativa, en aquest cas “L’équilibrio” (Vincenzo Marra), a les 18 hores; i “Until the end of time” (Yasmine Chouikh) a les 20 hores. D’altra banda i en homenatge a Pérez Giner, es projectaran a les 16 hores, “Mones com la Becky”; a les 18, “Radiacions”; i a les 20 hores, “La muchacha de las bragas de oro” (Vicente Aranda).

Respecte al cicle francés de sèrie negra, en aquesta ocasió els films que es projecten seran “El silencio de un hombre”, a les 16 hores; “Lee mis labios” (Jacques Audiard), a les 20 hores; i a les 22.30 “La luna en el arroyo” i “Rififi” (Jules Dassin). En canvi, en el palestí estaran disponibles “Dégradé” i “Omar” (Hany Abu-Assad), a les 18 i 22.30, respectivament.

També destacaren les sessions especials de “In the middle of Norway” (Mia P. Salazar), a les 20 i 22.30, amb col·loqui de part del seu equip, així com “Parany” (Juan Luis Iborra), també a les 22.30.

Com a novetat, en aquesta jornada tindrà un reconeixement a Carlos Santos, amb diversos programes sobre música. Ho farà també en Cinemes Babel el dimecres i el dijous amb dues sessions a les 16 i a les 20 hores.

Respecte a La Filmoteca, acollirà “Chevalier” (Athina Rachel Tsangari) i “El sacrificio de un ciervo sagrado” (Yorgos Lanthimos), a les 18 i 20 hores en homenatge a Filippou.

Dijous 25

La Filmoteca acollirà el dijous les mateixes produccions cinematogràfiques del dia anterior, és a dir “El sacrificio de un ciervo sagrado” (Yorgos Lanthimos), a les 18 hores, i “Chevalier” (Athina Rachel Tsangari), a les 20.15.

Respecte a Cinemes Babel, “The Pigeon” (Banu Sivaci), “El jaida” (Selma Baccar) i “Papper Flags” seran les competidores, amb sessions a les 18, 20 i 22.30 hores, respectivament. La de Secció Oficial serà, en aquest cas, “Amerika Square” a les 16 hores. A aquesta li seguirà “La vida de Adèle”, dues hores més tard, com a homenatge al cineasta Abdellatif Kechiche, qui acudirà per a presentar-la. L’homenatge en el cas de Pérez Giner serà a través de “La muchacha de las bragas de oro”, a les 18 hores també, i de “L’orquestra de les estreles”, a les 20 hores.

D’altra banda, continuaran els cicles temàtics internacionals. Respecte al francés, estaran “Polar”, “No toquéis la pasta” i “Pierrot el loco”, a les 16, 18 i 20 hores respectivament, i a les 22.30 “Rififi” i “Serie negra”. Les palestines, d’una altra manera, estaran representades a les 18 mitjançant “Love, theft and other entanglements” i, a les 22.30, com “The reports on Sarah and Saleem” (Muayad Alayan).

Divendres 26

Respecte al divendres 26, en els Cinemes Babel, ja no hi haurà més projeccions de la fase de competició, però sí de la Informativa amb “L’Equilibri”, a les 16 hores, i “Until the end of estafe”, a les 22.30. També tindran gran presencia les produccions cinematogràfiques de “Palestina, ací i ara”, amb “Omar”, a les 16 hores; “The reports on Sarah and Saleem”, a les 20 hores; i “When I saw you”, a les 22.30.

D’altra banda, continuaran les franceses. En concret, seran “Ascensor para el cadalso” i “La ceremonia” a les 16 i 20 hores, a més de “Plaga Final” (Régis Wargnier) i “Lee mis labios”, ambdues a les 22.30 hores. També s’homenatjarà a Kechiche amb algunes de les seues pel·lícules: “Cuscús” (18 hores), “La escurridiza” (20 hores) i “Vénus noire” (22.30).

Cap de setmana del 27 i el 28

El dissabte 27 i diumenge 28, segons indica l’organització, seran els dies que posen fi al festival amb el lliurament dels premis, en la sala 3 de Cinemes Babel. En concret, es donaran la Palmera de Bronze, de Plata i d’Or (dotada de 25.000 euros) a les produccions cinematogràfiques guanyadores, però també s’atorgarà Premi a la millor Adreça, a la millor Interpretació Femenina i Masculina, a la millor Banda Sonora Original, Fotografia, Guió i À punt donarà també el seu propi premi.

En la gala de clausura, la 33 Mostra de València-Cinema del Mediterrani se suma a la celebració del Dia Internacional del Patrimoni Cinematogràfic amb l’estrena de “La reina jove”, un migmetratge mut de 1916, inèdit i restaurat per la Filmoteca Valenciana, que comptarà amb acompanyament en directe al piano, compost específicament per a l’ocasió pel músic i compositor italià Mario Mariani, autor del tema d’obertura del Festival de Venècia en dues ocasions i de diverses bandes sonores.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =

sagunt a escena 2019
turismo salou