25n
25N
25N

La mortalitat per coronavirus descendeix de manera “dràstica” a la Comunitat Valenciana

“En dos dies de febrer vam perdre més gent que en les dues últimes setmanes”, ha destacat hui Puig

La mortalitat per coronavirus descendeix de manera “dràstica” a la Comunitat Valenciana
08/04/2021 -

Sanitat ha registrat en la jornada de hui 311 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana i sis defuncions en aquesta última actualització. Unes dades, que confirmen la tendència en la Comunitat Valenciana quant a la reducció de la mortalitat per coronavirus, ja que “en els últims 23 dies ha mort la tercera part de les persones que en els 23 anteriors”, segons ha destacat hui el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Si bé és cert que la Comunitat Valenciana és hui dia una de les regions d’Europa amb millors dades d’incidència acumulada a 14 dies (31,64 casos per cada 100.000 habitants), les xifres de mortalitat també destaquen per ser “positives”. Tant és així que, el mateix Puig ha assenyalat que la reducció de la mortalitat per coronavirus ha sigut “dràstica” i que “en dos dies de febrer vam perdre més gent que en les dues últimes setmanes”.

De moment, les mesures restrictives i el pla de vacunació estan resultant eficaces no només per a contindre el virus, sinó també la seua letalitat, sobretot, en la població més vulnerable. És per això, que la Generalitat ha acordat finalment mantenir la majoria de restriccions vigents en la comunitat respecte al tancament perimetral i el toc de queda comprés entre les 22.00 i les 6.00 hores, així com el tancament de l’hostaleria a les 18.00 de la vesprada

Objectiu: estabilitzar les bones xifres

Tal com ha expressat Ximo Puig, l’objectiu és estabilitzar les bones dades epidemiològiques actuals per a poder mantenir-se així com una de les autonomies amb la incidència acumulada més baixa d’Espanya i Europa. “És el que aconsella el sentit comú”, ha justificat Puig, qui ha explicat que les restriccions actuals podrien flexibilitzar-se en el cas que es consoliden aquestes xifres, és a dir, fins a la pròxima revisió del 25 d’abril.

Un dels factors que més han incidit a mantindre les restriccions amb la finalitat de reduir els casos de mort per coronavirus és la taxa actual d’hospitalitzats, que si bé s’ha reduït a la meitat en tres setmanes, el cap del Consell ha demanat “cautela”. Segons les últimes dades actualitzades a 8 d’abril, en la Comunitat Valenciana hi ha 379 persones ingressades en hospitals, de les quals 76 es troben en l’UCI (Unitat de Vigilància intensiva).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =