25n
25N
25N

Els Moros i Cristians de Torrent, tot un referent de cultura i tradició

Del 24 al 30 de juliol, gaudeix de la programació dels Moros i Cristians de Torrent

Els Moros i Cristians de Torrent, tot un referent de cultura i tradició
17/07/2019 -

Torrent es prepara per a viure els dies grans de les seues festes i, com no podia ser d’una altra manera, els Moros i Cristians de Torrent s’han consolidat com l’element troncal. Així, com ha explicat l’alcalde de la ciutat, Jesús Ros, “a partir dels moros i cristians, es realitzen diferents activitats en tots els barris que omplen Torrent de color, cultura i festa”.

Per a contar les novetats de la programació dels Moros i Cristians de Torrent 2019 s’ha comptat amb la participació del president de la federació que ha avançat que “s’ha apostat per la música com a element vertebrador de la festa. Per aquest motiu, hem donat molt més protagonisme a les dues bandes de música amb les quals compta Torrent”.

No obstant això, les novetats de la festa dels moros i cristians no acaba ací. I és que la visita a l’asil es trasllada al 23 de juliol com un acte independent, deixant per al 24 de juliol el pregó que, enguany, tindrà com a mestre de cerimònies a Alfred Costa. Eixe mateix dia, a més, se celebrarà el ‘Sopar del Fester’. D’aquesta manera, per primera vegada, es realitzarà aquest acte per a aglutinar tota la festa al voltant de la Torre.

L’Entradeta Infantil de Moros i Cristians es durà a terme el 25 de juliol, oferint orxata i fartons a tots els participants perquè del que es tracta és “d’animar als més joves a continuar mantenint aquesta tradició”. Però, a més, eixa nit i la del divendres, 26 de juliol, “dues revetles de primer nivell” seran les encarregades d’amenitzar eixes dues nits de festa.

L’Entrada de Moros i Cristians de Torrent 2019 tindrà lloc el dilluns, 29 de juliol. I, en aquesta ocasió, hi haurà una important novetat. El recorregut canvia i es realitzarà envoltant la Torre. Així mateix, les diferents files ja no eixiran en horari escalonat, sinó que aniran eixint per trams amb l’objectiu de “que siga una desfilada molt més fluida”.

Es preveu que al voltant de 12.000 persones es concentren en aquest esdeveniment – entre participants i espectadors -, que ja s’ha consolidat com un referent de l’Horta Sud. De fet, com han explicat, “s’ha hagut d’ampliar la tribuna de 80 a 140 per la demanda”. I el mateix ocorre amb les cadires, que enguany arribaran a les 4.000 – 1.500 localitats més que l’any passat -, que es posaran a la venda des del primer dia de festes. A més, des del Consistori ha informat que es disposarà, al llarg del recorregut, de dos punts reservats per a persones amb mobilitat reduïda.

El regidor de Festes de Torrent, José Pascual Martínez, ha ressaltat la importància de “continuar donant suport a una celebració d’aquestes característiques que, a més, reverteix en tot el poble. Una festa de la qual no solament gaudeixen els veïns i veïnes de Torrent, sinó que, a més, ve també gent de fora i, per tant, des de l’Ajuntament continuarem donant-li el protagonisme que es mereix”. A més, ha informat que es retransmetrà en streaming tant les dues trabucades, com la baixà.

Torrent gaudirà de les seues festes del 24 al 30 de juliol. Dies intensos que acabaran amb la tradicional processó.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 1 =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell