25n
25N
25N

Els Moros i Cristians marquen l'inici de les Festes Majors de Catarroja 2019

Els Moros i Cristians marquen l'inici de les Festes Majors de Catarroja 2019
16/09/2019 -

Finalment l’oratge va respectar, quasi íntegrament, a la primera jornada de Festes Majors de Catarroja, per la qual cosa es va poder desenvolupar, quasi tot el programa amb normalitat. Un gran cap de setmana que va tindre com a gran protagonista la celebració del Dia de les Ambaixades, dins dels Moros i Cristians, reconeguts enguany per primera vegada com a Festa d’Interés Turístic Local i que va reunir un nombrós públic en la Plaça del Mercat, on va tindre lloc la representació de l’acte organitzat per Intercomparsa Catarroja.

Els festejos van començar a les 18,30 hores en la plaça Major del municipi. Les 9 filaes que participen en la Festa dels Moros i Cristians de Catarroja es traslladaren des de les seues cabiles per a representar l’entrada falsa. La desfilada els va portar, amb els aplaudiments del públic fins a la plaça del Mercat on es realitzaria el Pregó d’inici de la Festa dels Moros i Cristians i la representació de ‘les Ambaixades’

Les Ambaixades

A la comitiva estava esperant un gran públic que es disposava a presenciar la representació de la conquesta del castell. Allí, els assistents van comprovar una de les grans novetats d’enguany, el nou escenari del castell, molt més espectacular que en anteriors edicions i que va ser possible gràcies a la col·laboració de Caixa Rural Torrent.

A la festa no van faltar els espectaculars vestits que lluïen les 9 filaes, la música i la pólvora, com a part de la representació de la conquesta del castell. Un espectacular preàmbul al dia gran dels Moros i Cristians de Catarroja, que tindrà lloc el dissabte 21 de setembre amb la XXI Entrada de Moros i Cristians de les Festes Majors.

Sopar popular i més

Paral·lelament a la celebració de la Festa dels Moros i Cristians, la Regidoria de Festes va mantenir la festa al carrer amb el sopar popular. Una gran reunió popular que va congregar en Camí Real a més de 400 persones per a poder compartir un alegre sopar mentre esperaven l’actuació de l’orquestra La Metro, que va posar el punt final a la jornada.

D’altra banda, al matí del dissabte, els més joves van poder gaudir d’un dels esdeveniments que està començant a ser un clàssic en les Festes de Catarroja i també durant la resta de l’any, El Torneig de la Fallera Calavera organitzat per Intercomparsa que va reunir un gran nombre de fans del joc de taula més popular entre els joves valencians.

El diumenge, La Unió Musical va tornar a obsequiar-nos amb un Festival de Bandes de Música de gran altura, que va comptar amb la seua participació i amb la de la banda convidada, la Unió Musical Santa Cecília d’Onda. El certamen es va desenvolupar en el Teatre Auditori de Catarroja, per a així esquivar les condicions climatològiques que un principi es pronosticaven adverses.

Noves dates

D’altra banda, sí que va caldre lamentar que el vent no fera aconsellable l’exhibició de Vela Llatina prevista en el Port de Catarroja, un espectacle que reflecteix la tradició i la vinculació del municipi amb l’Albufera i que prompte tindrà nova data per a la seua celebració.

En últim lloc, els menuts també van haver de lamentar l’ajornament del tradicional taller de fanalets amb melons d’Alger, que es realitzarà divendres 20 de setembre a les 20 hores en la Plaça de la Llotgeta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 7 =

torrent