25n
Orgull
Orgull

Els Moros i Cristians d'Albaida (València), declarats Festa d'Interés Turístic Autonòmic

Els Moros i Cristians d'Albaida (València), declarats Festa d'Interés Turístic Autonòmic
08/08/2021 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat aquesta setmana la resolució per la qual s’atorga la declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana a les Festes dels Moros i Cristians d’Albaida (València).

La sol·licitud va ser presentada per l’Ajuntament de la localitat el passat 9 de juny en la Direcció General de Turisme i, després de l’estudi de la documentació que consta en l’expedient, la concessió de l’esmentada distinció s’ha resolt favorablement, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Es tracta d’un distintiu que Turisme concedeix a les festes que oferisquen una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.

L’obtenció d’aquesta declaració honorífica, ja publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, contribueix a la promoció de la festa, així com del mateix municipi i l’oferta turística d’Albaida. A més, resulta “indispensable” per a l’obtenció de la Declaració de Festa d’Interés Turístic Nacional.

Aquesta declaració s’emmarca en el Decret 119/2006, de 28 de juliol, del Consell, regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interés turístic de la Comunitat Valenciana.

BALANÇ DECLARACIÓ FESTES 2021-2020

Turisme ha declarat un total de 20 Festes d’Interés Turístic en la Comunitat Valenciana durant aquest any 2021. En concret, cinc d’aquestes festivitats han sigut d’Interés Turístic Autonòmic, set d’Interés Turístic Provincial i huit d’Interés Turístic Local.

Les festes que han obtingut la distinció Autonòmica a la província d’Alacant són els Moros i Cristians d’Elx i el Carnestoltes de Torrevieja; a Castelló, el Rally Transbetxí de Betxí, i a València, el Septenari de la Verge de Santerón de Vallanca i els Moros i Cristians d’Albaida.

Per part seua, l’any anterior es van tramitar un total de 52 declaracions de Festes d’Interés Turístic en les tres províncies. D’aquestes distincions, sis van ser d’Interés Turístic Autonòmic, set d’Interés Turístic Provincial i 39 d’Interés Turístic Local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − nou =