25n
25N
25N

Morera proposa un gran pacte per dissenyar el futur i garantir l’ocupació estable

Morera proposa un gran pacte per dissenyar el futur i garantir l’ocupació estable
16/02/2017 -

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha participat este dimecres en la inauguració del XVI Fòrum de l’Ocupació i l’Emprenedoria, organitzat per la Facultat d’Economia de la Universitat de València. En la conferència inaugural, el President del parlament ha animat als joves universitaris a l’especialització i adaptació als nous temps, com també ha proposat grans pactes d’Estat per a dissenyar un horitzó de futur de la societat valenciana.

En un món globalitzat, on s’ha invertit la tendència i ara es treballen més hores malgrat la pèrdua de poder adquisitiu, tot plegat amb la competència que suposa la revolució tecnològica per a molts llocs de treball, el President de Les Corts ha assegurat que cal especialitzar-se i adaptar-se per poder tindre una ocupació que, d’ací 15 anys no siga substituïble per les màquines, com ja alerten alguns experts. No obstant, Morera ha declarat que si hi ha alguna cosa fora de perill de transformar-se en algoritme “és l’empatia i l’habilitat per comprendre els éssers humans” i, per això, “el lideratge, la creativitat i la psicologia del comportament seran vitals en estos temps. Això no ho fan les màquines”.

El canvi climàtic, la revolució tecnològica i la revolució energètica són, per al President de Les Corts, “reptes locals i globals que no hem d’oblidar, com tampoc podem oblidar que la identitat és economia i és treball. El nostre potencial de ser diferents en un món global s’ha de saber aprofitar i és una bona clau per als emprenedors que volen començar”.

De l’anàlisi de la situació, el President de la cambra autonòmica valenciana ha anat a la proposta, recordant que les institucions “no creem ocupació, la nostra missió és crear l’Ecosistema que afavorisca el desenvolupament de l’economia i per això, calen grans pactes d’Estat per l’ocupació i el futur. Els poders públics han d’intervindre i ajudar”.

Entre eixos pactes, Morera ha defensat un nou contracte social “que facilite repartir el treball amb més intensitat al principi i més relaxada al final de la vida, tenint en compte que hui en dia tenim una vida biològica molt més llarga”. També ha parlat d’un Pacte d’Estat sobre el Deute Públic: d’ingressos i despeses, “incentivant l’economia productiva i acabant amb desigualtats territorials com la que patim les valencianes i els valencians”.

Per això, el President de Les Corts ha proposat que “totes i tots junts dissenyem el país que volem per a 2020. Un país d’alta qualitat: social, econòmica, ambiental i educativa i en eixa estratègia hem de participar tots els poders públics, universitats, sindicats i empreses per fixar els objectius i metes des del consens”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =