25n
25N
25N

Morera demana al President del Senat que s’aplique el pacte antitransfuguisme i es reforme el reglament

05/10/2016 -

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, s’ha reunit este dimarts amb el President del Senat, Pío García Escudero, per a parlar de la situació de la senadora territorial Rita Barberá. Morera ha traslladat al President de la cambra alta que s’aplique el pacte antitransfuguisme, signat per tots els partits polítics en 1998 per a l’àmbit local, per tal d’acabar amb els privilegis que té una senadora que, en estos moments, “només es representa a ella mateixa”, segons paraules de Morera.

La reunió, segons ha reconegut el President de les Corts, “ha estat molt cordial i el President del Senat ha estat molt receptiu amb les nostres propostes. Li he transmet que a les Corts sí que tenim una reforma del nostre reglament i que existix la figura del diputat no adscrit, que és el cas de la senadora Barberá i no volem que esta senyora, que no representa a cap partit perquè ha abandonat la disciplina de les seues sigles, ni representa a les Corts ni al poble valencià, i no pot estar al Grup Mixt amb altres formacions, considerem que no és just com tampoc és just que tinga les mateixes assignacions que la resta de senadors”.

Segons Morera, “al no representar a ningú, cal que les assignacions que percep siguen les mínimes que marca la llei per ser el que és, però no pot cobrar com la resta, ni ser portaveu ni altres atribucions que tenen la resta de parlamentaris, perquè ha abandonat les sigles i no respon a cap disciplina de grup ni al mandat pel qual va ser triada en les Corts Valencianes. Si això sí que s’ha donat en l’àmbit local, no entenem com en altres institucions de més importància no es prenen estes mesures que van en la línia de recuperar el prestigi de les institucions democràtiques”.

El President de les Corts també li ha traslladat a García Escudero una còpia de la proposta de resolució aprovada al debat de política general, per la qual tots els grups polítics demanen a la senyora Barberá que deixe l’acta de senadora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

museo prehistoria
museo prehistoria