25n
Orgull
Orgull

Morata (Cambra València): "És el moment que la Comunitat estiga en l'agenda del Govern i participe en les decisions"

Morata (Cambra València): "És el moment que la Comunitat estiga en l'agenda del Govern i participe en les decisions"
01/09/2018 -

El president de Cambra València, José Vicente Morata, ha defensat aquest divendres que “és el moment que la Comunitat estiga en l’agenda del Govern d’Espanya”, i ha subratllat que açò implica “participar en les decisions del Ministeri d’Economia, perquè les principals empreses són valencianes, tenim una indústria turística capdavantera i és on es produeix l’augment de l’exportació”.

Així ho ha afirmat en la seua intervenció en el tradicional esmorzar empresarial de l’inici de curs, celebrat en L’Albufera de València amb l’assistència del ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, i els consellers d’Hisenda (Vicent Soler) i Economia (Rafa Climent), al costat de representants d’empreses, entitats financeres i cambres de comerç, informa Càmera en un comunicat.

En el seu discurs, Morata ha repassat la situació econòmica de la Comunitat, “un context internacional en el qual els vents favorables de cua estan abaixant: augmenta el preu del petroli, finalitza la política monetària expansiva dels Estats Units, augmenta el proteccionisme i els mercats emergents creixeran menys”, la qual cosa ha advertit que “pot afectar a les exportacions valencianes”.

Però “malgrat els frens al comerç internacional” –en referència a les sancions entre la Unió Europa i Rússia, la limitació a importacions algerianes, el Brexit o la política exterior de Trump–, ha subratllat que “les dades de l’economia valenciana segueixen sent positius”.

Com a exemples, Morata ha indicat que “estem creixent al 2,8% anual, la demanda interna és forta, el sector serveis segueix creixent, les exportacions van augmentar un 2,1% en el que va d’any, el turisme es va incrementar un 5,1% anual i l’ocupació va superar els dos milions de persones”.

“Hem tirat endavant amb molt pocs estímuls públics, no ho hem tingut tan fàcil com altres comunitats autònomes”, ha afirmat, per a remarcar que “així i tot, les empreses han generat economia: obrint mercats, venent per mig món i millorant la reputació de la nostra Comunitat”.

En aquest context, el titular de la Cambra ha defensat que “és el moment que la Comunitat estiga present en l’agenda del Govern d’Espanya”, alguna cosa que “implica participar en les decisions del Ministeri d’Economia, perquè les principals empreses comercials són valencianes, tenim una indústria turística capdavantera i l’increment d’empreses que estan exportant cada any s’està produint en el nostre territori”.

També ha assenyalat que suposa “estar en les decisions de Foment, perquè és la nostra Comunitat i no una altra la que té una posició estratègica que li permet ser pol de connexió amb el sud d’Europa”, igual que “significa estar en les decisions d’Agricultura, perquè és la nostra agricultura, malgrat no ser la més subvencionada, una de les més competitives amb un sector agroalimentari capdavanter en innovació”.

I ha afegit: “Significa estar en les decisions del Ministeri d’Exteriors, perquè són les nostres empreses les que poden contribuir a reforçar la imatge d’Espanya, a més de jugar un paper protagonista en els acords i tractats internacionals (Canadà, Japó, Mèxic, Vietnam, Austràlia), així com en el desenvolupament àrees estratègiques com el nord d’Àfrica, on podem ser capdavanters”.

Sota aquest prisma, José Vicente Morata ha traslladat als representants de les càmeres comercials que mantindran el seu suport a la internacionalització de les empreses al costat de l’administració autonòmica.

PUIG DESTACA L’EXPORTACIÓ EN EL “MOMENT VALENCIÀ”

Per la seua banda, el cap del Consell ha posat en valor la col·laboració amb les càmeres en l’organització de missions comercials, que “tenen una tornada clara en l’increment de les exportacions”. Ha posat com a exemple el cas de Canadà, on les exportacions valencianes han augmentat un 25% durant el primer semestre de 2018, que va ser destinació el novembre de 2017 d’una de les missions conjuntes amb la Generalitat.

“La vocació exportadora de les empreses valencianes és un element diferenciador que està permetent que estiguem vivint el moment valencià”, ha afirmat Puig, qui ha respost a la intervenció de José Vicente Morata en garantir que els interessos de la Comunitat estaran representats en l’agenda del Govern.

A nivell empresarial, l’acte ha comptat amb representants de Porcelanosa, Ford Espanya, Mercadona, Anecoop, SPB, Servigroup, Pavasal, Torrecid, Consum, Vectalia, Ribera Salut, Dacsa, Smurfit Kapa, Cotoblau, Don Ferro, Jumel Alimentària, Sistemes Genómicos, Carmencita, Grup Dulcesol i Telefónica.

També del Comité Executiu de Càmera València, les Cambres de comerç d’Alacant, Castelló, Alcoi i Oriola (Alacant), el port de València, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Concoval, l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) i la Fundació Conexus, a més dels directors territorials de CaixaBank, Bankia, BBVA, Santander, Sabadell i Bankinter.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =