25n
25N
25N

Montón: "La detecció precoç de les malalties mentals en menors és clau per a establir una atenció adequada"

Montón: "La detecció precoç de les malalties mentals en menors és clau per a establir una atenció adequada"
27/03/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha assegurat durant la clausura de la I Jornada de Salut Mental de la Infància i l’Adolescència que “la detecció precoç d’aquest tipus de malalties en menors és clau per a establir un tractament adequat”.

L’objectiu d’aquesta jornada és compartir i intercanviar propostes, fixar necessitats i establir un marc de prioritats en matèria de salut mental. Per això, el Consell estima fonamental la transversalitat en l’atenció de menors i la coordinació amb tots els professionals, tant professorat com altres agents, per a poder oferir una atenció integral, integrada i individualitzada.

La consellera Montón ha assegurat que, en aquest context, “s’emmarca la col·laboració en el desenvolupament d’accions formatives dirigides al personal docent amb la finalitat de detectar de manera precoç qualsevol trastorn mental entre els alumnes i alumnes”.

La rapidesa a saber de quin tipus de trastorn emmalalteix el pacient és essencial per a establir un tractament especialitzat, continuat, coordinat i integrat per a l’evolució favorable d’aquest tipus de malalties.

A la Comunitat Valenciana, aquest tipus de malalties en menors s’atén des de les unitats de salut mental infanto-adolescent (USMIA). Es tracta de serveis integrats per equips multidisciplinaris les funcions dels quals passen per la promoció de la salut mental, la prevenció de la malaltia, l’atenció programada i urgent, la domiciliària, la rehabilitació, la docència i la recerca.

L’avanç de les USMIAS a la Comunitat Valenciana ha sigut notable. En l’actualitat, la província de Castelló compta amb 3, València amb 11 i Alacant amb 8.

Així mateix, a Castelló s’ha engegat la col·laboració de personal sanitari i educatiu de l’aula terapèutica, que compta amb fins a 14 places d’atenció als menors de la província.

D’altra banda, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha destacat durant la clausura de la jornada que “en el cas dels menors, el paper del professorat és molt rellevant i, per tant, els cursos de formació una eina molt útil en la prevenció”.

Els principals objectius que es proposen en aquesta estratègia són la de detectar precoçment els problemes de salut mental en la infància i adolescència per al desenvolupament d’accions formatives dirigides al personal docent per a elaborar un protocol d’actuació coordinat amb les institucions implicades i implantar programes psicoeducatius per a adolescents i familiars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

museo prehistoria