caixa popular

Montón ha traslladat la preocupació pels recursos mèdics enfront del copago farmacèutic i ortoprotèsic

“No entenc l’interés del Govern central a perjudicar el milió de valencians i valencianes que han deixat de pagar pels seus medicaments”, ha destacat la consellera

Montón ha traslladat la preocupació pels recursos mèdics enfront del copago farmacèutic i ortoprotèsic
11/07/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, s’ha reunit amb el president del Comité de Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (Cermi-CV), Luis Vañó, i el president de la Unió Democràtica de Pensionistes i Jubilats de la Comunitat Valenciana (UDP-CV), José Sanchis. En la trobada, la consellera els ha traslladat que les ajudes enfront del copago farmacèutic i ortoprotèsic de la Generalitat estan plenament vigents i que es mantindran en el futur.

A més, els ha traslladat que s’està preparant un recurs de cassació davant el pronunciament del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sobre les ajudes.

“No anem a permetre que persones que no tinguen recursos suficients o que es troben en situació de vulnerabilitat es queden sense tenir accés al tractament que necessiten”, ha comentat la consellera.
Per la seua banda, Luis Vañó ha assenyalat que les ajudes enfront dels copagues “són d’una necessitat imperiosa en el col·lectiu de persones amb discapacitat per la vulnerabilitat màxima que pateixen respecte a la prestació farmacèutica i l’adherència a aquesta prestació”. El representant del Cermi ha destacat que, gràcies a les ajudes,”hem vist com a persones amb discapacitat han pogut mantenir la medicació enfront de la seua pluripatologia”.

A més, el representant de la UDP-CV, José Sanchis, ha subratllat que els pensionistes “són grans consumidors de medicaments i haurien de prendre’s mesurades perquè no isquen perjudicats” en el seu accés als fàrmacs prescrits pel servei valencià de salut.

A la trobada han assistit també el secretari autonòmic de la Conselleria, Narcís Vázquez, el sotssecretari, Ricardo Campos, i la directora general de Farmàcia, Patricia Lacruz.

Nucli central de l’acció de Govern valencià

Carmen Montón ha explicat que aquesta iniciativa, que es va engegar l’any 2016 per a pensionistes amb rendes baixes i persones amb diversitat funcional i s’ha estés enguany a menors associats a la targeta sanitària de progenitors amb rendes baixes, forma part del nucli central de l’acció de govern de la Generalitat.

“Igual que la universalitat de l’atenció sanitària, també recorreguda pel Govern, les ajudes enfront dels copagues formen part de les mesures dirigides a revertir les retallades de drets sanitaris que es van desenvolupar en les passades legislatures”, ha recordat Carmen Montón. “I són apostes irrenunciables d’aquest Govern”.

La consellera ha recordat que la Comunitat Valenciana es trobava en el furgó de cua entre les autonomies en les quals més ciutadans admetien no poder pagar medicaments per motius econòmics. Així ho reflecteix el Baròmetre Sanitari del CIS de 2015, un informe en el qual només Ceuta, Melilla i Canàries presentaven pitjors dades.

Més d’un milió de persones beneficiades

Gràcies a l’engegada de les ajudes, entre els mesos de gener i juny d’enguany, 1.080.124 persones s’han beneficiat dels copagues en tota la Comunitat Valenciana. D’ells, 735.825 són pensionistes amb renda baixa, 237.912 són menors que viuen en famílies amb rendes baixes i 106.387 són persones amb diversitat funcional.
Per províncies, 564.548 són beneficiaris de les comarques de València, 381.272 d’Alacant i 134.304 de Castelló.

Les dades de la Conselleria de Sanitat mostren que després de l’engegada de les ajudes enfront dels copagues ha descendit la taxa d’abandó de medicaments a la Comunitat Valenciana. El nombre de tractaments abandonats ha descendit en el període de gener a juny de 2017 un 37,8% comparat amb les mateixes dates de 2015, abans que estiguera vigent la mesura.

“No entenc l’interés del Govern central a perjudicar el milió de valencians i valencianes que han deixat de pagar pels seus medicaments”, ha destacat la consellera.

Carmen Montón ha insistit en la derogació del Reial decret 16/2012, la mesura a través de la qual el Govern central va introduir els copagues entre pensionistes o l’exclusió sanitària a migrants en situació irregular.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris