caixa popular

Montón destaca la prioritat de les persones en l'administració pública

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública ha intervingut en el Fòrum Ètica Pública i Democràcia, una trobada amb la ciutadania celebrat a Requena

Montón destaca la prioritat de les persones en l'administració pública
12/07/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha afirmat que “les persones són la prioritat en l’administració del públic” i ha afegit que, “després de dos anys ara hi ha control en la gestió dels diners públics i on abans hi havia retallades ara s’està a l’avantguarda dels drets”.

Montón ha intervingut en el Fòrum Ètica Pública i Democràcia ‘Diàlegs d’Estiu’, una trobada amb la ciutadania celebrada en l’espai cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena i en el qual cada membre del Consell respon a les preguntes dels assistents, “en una clara aposta per la transparència i el debat”, en paraules de la consellera.

La titular de Sanitat ha destacat l’ampliació de drets per a tota la ciutadania i ha subratllat que “la sanitat pública valenciana és avui més justa, més solidària, més humana, amb més igualtat, més eficient, més digna i més propera”.

En concret, més de 17.000 persones han recuperat a la Comunitat Valenciana el dret a l’assistència sanitària integral del que van ser privades i, en la línia marcada pel Consell de ser solidari amb les persones amb menys recursos econòmics, es van engegar les ajudes enfront del copago que garanteixen el dret a la salut a les persones més vulnerables, els pensionistes amb rendes inferiors a 18.000 euros i les persones amb diversitat funcional. Montón ha recordat que l’abandó de tractaments s’ha reduït un 38% en existir aquestes ajudes, que es van estendre també als menors, de manera que més de 400.000 xiquets i xiquetes poden accedir a elles “gràcies a una iniciativa sense precedents que consolida a la Comunitat Valenciana en l’avantguarda dels drets sanitaris”.

En la seua intervenció, abans de contestar les preguntes formulades pels ciutadans i ciutadanes que han participat en la trobada, Montón ha enaltit el control rigorós dels contractes i els concerts, les compres centralitzades i l’aposta per la dignificació de les infraestructures sanitàries, que es tradueix en 359 milions d’euros per a millores en els centres sanitaris i renovació d’equipaments.

També s’ha referit al Pla d’Estabilitat en l’Ocupació i a la voluntat de potenciar el capital humà com a pilar bàsic del sistema, que s’ha concretat en les ofertes públiques d’ocupació: més de 14.000 places fins a 2019 que enfortiran encara més a la sanitat pública valenciana.

“La constant cerca d’entorns més humanitzats o l’engegada d’un pla de prevenció del suïcidi dins de l’estratègia de salut mental” són unes altres de les actuacions destacades per la consellera, que ha posat l’accent en la lluita contra la violència de gènere a través de la campanya del garbellat per a la detecció precoç del maltractament en Atenció Primària o la incorporació a l’agenda sanitària de la lluita contra la Mutilació Genital Femenina.

Carmen Montón també ha mostrat el seu rebuig frontal “a les retallades i l’exclusió sanitària, la deixadesa, l’abandó dels equipaments, la falta de personal o la precarietat laboral”, així com a deixar en mans privades la gestió del dret a la salut.

“Aquest Govern del canvi ha acabat amb les retallades i l’abandó del públic i aquesta conselleria no cedirà ni en els seus principis ni en els seus esforços perquè la sanitat pública valenciana seguisca creixent forta i sana”, ha conclòs.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats