25n
25N
25N

Montón destaca la importància de la igualtat en les mesures adoptades per la Conselleria de Sanitat

Montón destaca la importància de la igualtat en les mesures adoptades per la Conselleria de Sanitat
21/10/2016 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha destacat la importància de la igualtat de gènere en la seua actuació de govern. D’aquesta forma, ha ressaltat que “cada mesura de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha portat el valor afegit de les polítiques de gènere”. Montón ha realitzat aquestes declaracions en la inauguració de la ‘Jornada per a la Igualtat de la Universitat de Valéncia’.

En paraules de Montón, “la igualtat és una de les línies estratègiques que s’afig a la qualitat del servei i a la qualitat en la seua prestació. La igualtat marca la diferència”. En aquest sentit, ha ressaltat que la importància de la igualtat de gènere per a aquesta conselleria ha quedat palesa en el Pla de Salut presentat a l’abril, que no existia fins a l’arribada d’aquest Govern del canvi i que fixa com una línia estratègica reduir desigualtats en salut i fomentar la participació”.

Un pla amb una vigència de quatre anys que estableix 78 mesures en nou àrees d’intervenció, algunes ja engegades, com el dret per permís de lactància al pare, treballe o no la mare; la no discriminació de la dona treballadora per raó de maternitat o embaràs en la selecció de personal; la incorporació de la igualtat de gènere en els temaris de les oposicions a les institucions sanitàries; l’elaboració d’un protocol contra l’assetjament sexual i el nomenament d’una persona responsable d’igualtat en tots departaments de salut.

Entre les mesures adoptades, la titular de Sanitat també ha recordat l’eliminació del veto en la Sanitat pública, per a l’accés a les tècniques de reproducció assistida, a les dones soles i lesbianes; la recuperació de la dispensació gratuïta de la píndola postcoital, eliminada en 2009, al costat del foment de l’educació i informació sexual i reproductiva.

Carmen Montón també ha enumerat la declaració de tots els centres sanitaris com a ‘Espais segurs i lliures de violència de gènere’, dins d’una campanya permanent de sensibilització contra aquesta xacra, “amb la convicció que els centres sanitaris han de complir un paper fonamental i són imprescindibles en la detecció precoç i identificació de la violència de gènere”- ha ressaltat la consellera. “El sistema sanitari -ha continuat- a través dels professionals que treballen amb la població de risc, exerceix un paper fonamental en la prevenció i en la lluita per la seua eradicació”.

Així mateix, ha subratllat l’elaboració d’una guia ràpida del protocol d’atenció, fullets amb pautes d’autoavaluació perquè les víctimes demanen ajuda també són complements importants d’aquesta campanya i ha detallat que “gràcies a aquesta campanya, en termes acumulats des de començament de l’any fins a agost s’ha garbellat a més 60.000 dones amb prop de 1.600 casos positius, un 2,7% del total”.

Finalment, entre les mesures adoptades també s’ha elaborat el mapa de risc de la mutilació genital femenina de la Comunitat Valenciana i, al costat d’ell, un protocol d’actuació contra aquesta terrible pràctica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =

museo prehistoria