caixa popular

Montón anuncia que el nou espai sanitari de Gandia comptarà amb un Centre de Salut Integrat i altre de Salut Pública

Montón anuncia que el nou espai sanitari de Gandia comptarà amb un Centre de Salut Integrat i altre de Salut Pública
22/05/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat a Gandia que el nou espai sanitari, que s’alçarà sobre la parcel·la de l’antic hospital Francesc de Borja, comptarà amb un Centre de Salut Integrat, un Centre de Salut Pública i un espai lliure enjardinat de reserva per a futures ampliacions.

En una primera fase, es derrocarà l’edifici de l’antic hospital, que té una superfície construïda de més de 34.000 m2, i en una segona fase es construiran els dos nous centres citats, amb un cost total aproximat de 8 milions d’euros, inclosa la demolició.

Montón ha fet aquest anunci durant la seua visita al nou hospital de Gandia, acompanyat de l’alcaldessa del municipi, Diana Morant, i el gerent del departament de salut, Joaquín Miñana.

La titular de Sanitat ha explicat que, el nou Centre de Salut Integrat, pretén millorar l’assistència sanitària a Gandia atenent a part de la població actualment atesa en el Centre de Salut Gandia-Beniopa. El centre albergarà les unitats de Suport d’Atenció Primària que atenen a tota la població i també la Unitat de Salut Mental de l’Hospital Francesc de Borja.

Disposarà d’àrea d’Atenció Primària, amb Medicina de Família, Pediatria, Extraccions Perifèriques, àrea Maternal i àrea de Treball Social; tindrà Punt d’Atenció Continuada (PAC) i àrea de Cirurgia Menor.

També disposarà d’una Casa del Pacient i Escola de Salut (en la qual s’inclou la Unitat d’Atenció al Dany Cerebral adquirit), així com d’espais per a les diferents associacions de pacients (Parkinson, Alzheimer, Fibromialgia, Diabètics, etc).

El Centre de Salut Pública substituirà a l’actual, situat en un edifici de l’ajuntament en la calle Duc Carlos de Borja. Aquest nou centre comprendrà àrea de Vigilància de la Salut (en la qual s’engloba la Unitat d’Epidemiologia i la Unitat de Sanitat Ambiental), àrea de Promoció de la Salut (en la qual s’inclouen la Unitat de promoció i la Unitat de Salut Laboral), i àrea de Seguretat Alimentària.

La consellera ha explicat que la demolició de l’antic recinte es basa en diferents criteris, entre els quals ha destacat que els sistemes estructurals de l’edificació existent exigirien un reforç estructural per a la seua adequació a la normativa vigent, o que les instal·lacions energètiques i de climatització actualment en desús també haurien de substituir-se per a la seua adaptació a la nova normativa.

S’estima que els nous edificis tindran una superfície de 6.000 metres quadrats en el cas del Centre de Salut Integrat (planta baixa i tres plantes) i 1.000 metres quadrats el Centre de Salut Pública (planta baixa i dues altures).

Millores en el Departament de Salut

Carmen Montón ha recordat que l’any passat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja va invertir un milió d’euros en el departament, dels quals 797.000 van ser per a equipament d’Atenció Primària.

En concret, per a l’adquisició de cinc electrocardiógrafos amb Wifi, lliteres de transport hidràuliques articulades, mobiliari general i equips de fotocopiat, escanege i impressió de centres d’Atenció Primària, així com per a la renovació de bancades en sales de capellans, urgències i consultes dels centres de salut; instal·lació del sistema de regulació de comportes en el centre de salut del Grau i ampliació del sistema de climatització del consultori de Piles.

Quant a l’Hospital Francesc de Borja, en 2016 es va escometre el condicionament d’espais en les àrees d’Anatomia Patològica, Pediatria, Urgències, Nounats, així com el subministrament de mobiliari en diverses dependències de l’hospital.

Respecte a les inversions previstes en 2017, més de 850.000 euros, la consellera ha anunciat que s’obrirà un novè quiròfan en l’hospital, a més de realitzar altres obres de climatització i adequació d’espais en l’hospital, i d’adaptació i millora en centres de salut.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + vint =

viva gym canovas
exposicion caps tallats