caixa popular

Montón anuncia intervencions quirúrgiques programades els dissabtes en els hospitals per a disminuir la llista d'espera

Montón anuncia intervencions quirúrgiques programades els dissabtes en els hospitals per a disminuir la llista d'espera
05/09/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat la programació d’activitat quirúrgica els dissabtes en la xarxa pública sanitària per a reduir la llista d’espera.

“Anem a donar un impuls i intentar escurçar els temps d’espera augmentant el pla d’autoconcert, intentant fer més amb els nostres propis mitjans i en segon lloc programant activitat quirúrgica el dissabte perquè els quiròfans amb activitat programada estiguen també en funcionament els dissabtes”, ha avançat Montón.

Amb açò se cerca seguir la tendència de disminuir el número de pacients que estan en llista d’espera per a una intervenció quirúrgica no urgent.

La consellera ha fet aquest anunci abans de la reunió de treball que ha mantingut en l’hospital de Vila-real amb els gerents dels hospitals públics de gestió directa de la Comunitat Valenciana i l’equip directiu de la conselleria. En la trobada s’han abordat els pròxims objectius a cobrir per part del departament i s’ha fet balanç de les iniciatives desenvolupades per part del departament, com el pla de dignificació d’infraestructures, la universalitat de l’atenció o les ajudes enfront dels copagaments.

Montón ha recordat els passos donats fins hui pel seu departament en l’àmbit de les llistes d’espera: “Hem eliminat la comptabilitat B, ja no es menteix quant a la llista d’espera. El PP va deixar en 2015 una borsa oculta, una comptabilitat B de més de 10.000 pacients i 3,5 milions de dies de demora i açò ja no es fa”.

“A més” -ha afegit- “apostem per la informació directa, individualitzada i personalitzada de cada pacient i ja són més de 40.000 valencians i valencianes els que han accedit a eixa informació individualitzada per a saber quant temps tenen de demora per a la seua intervenció quirúrgica”, al que s’uneix ara la programació d’activitat quirúrgica els dissabtes.

Objectius d’Ademús

En la reunió també s’han analitzat els reptes de futur adquirits en la recent cita del Consell a Ademús.
“Entre tots els gerents dels departaments anem a posar en comú com portar avant aquests cinc objectius: l’atenció domiciliària farmacèutica per a persones dependents especialment situació de vulnerabilitat que tenen un cuidador no professional i no estan institucionalitzats, cercant una millor qualitat assistencial i farmacèutica”, ha assenyalat Montón.

El segon compromís és l’estratègia de la diabetis, “en la qual hem posat molta obstinació, i que parla des de la prevenció fins a la recerca, creiem que és necessari un impuls en aquest àmbit”, ha explicat. “Però també estem parlant de declarar a la Comunitat Valenciana espai cardioprotegit amb un decret que està a punt d’eixir de regulació de l’ús dels desfibril·ladors”, ha afegit.

La consellera també s’ha referit a la millora de la humanització començant per les unitats de vigilància intensiva i finalment, seguir amb les mesures d’eficiència amb més compres centralitzades en aquest cas de les endopròtesis.

Seguiment de les mesures adoptades

La reunió amb tots els gerents dels hospitals ha servit també per a fer seguiment de les mesures engegades quant a recuperació de drets i equitat i bona gestió i eficiència.

Així, s’han repassat mesurades com la universalitat de l’atenció sanitària, de la qual ja gaudeixen 17.000 persones que han recuperat el seu dret integral a l’assistència sanitària independentment de tenir o no papers. També de les ajudes al copagament, són 1.300.000 persones que ja es beneficien de les ajudes enfront del copagament, persones especialment situació de vulnerabilitat com els pensionistes amb rendes inferiors als 18.000 euros, persones amb diversitat funcional i els menors associats a una targeta SIP amb un pare i una mare amb una renda inferior als 18.000 euros.

Pel que es refereix als tractaments contra l’Hepatitis C, “som la comunitat autònoma que més tractaments contra l’Hepatitis C ha dispensat i també som els primers i únics de moment que dispensem tractament a tots els pacients que ho necessiten. Donat l’alt nivell d’eficiència d’aquests tractaments, podem dir que hem salvat la vida a més de 10.000 valencians i valencianes gràcies al Govern de la Generalitat, que no escatima en cap tractament”, ha dit Montón.

Quant a enfortir la sanitat publica valenciana ha recordat el Pla d’Infraestructures sanitàries, dotat de 259 milions d’euros, que permet que en tots els departaments simultàniament s’estiguen duent a terme moltes millores, a més de l’adquisició de nous equipaments i noves tecnologies per a tenir una millor qualitat assistencial. És un projecte de tota la legislatura que ja porta un nivell d’execució molt alt fins al punt que alguns departaments estan fent una execució anticipada del pressupost, ha explicat la consellera.

Montón ha recordat també les OPES, ja que després de 9 anys sense oferta publica d’ocupació a la Comunitat Valenciana van a oferir-se 17.600 places d’oferta publica d’ocupació en aquesta legislatura, la qual cosa col·loca a la Comunitat Valenciana entre les primeres comunitats autònomes quant a oferta publica d’ocupació.

Sobre les mesures d’eficiència i bona gestió, ha recordat que en el 2016 es va produir ja un estalvi de 220 milions d’euros “sense tocar la qualitat assistencial, sense tocar els drets dels treballadors i fins i tot incorporant fàrmacs innovadors com els del tractament del càncer o d’hepatitis C”. Tot açò recorrent a la compra centralitzada, de control d’estoc, d’eficiència energètica i un millor control sobre les concessions i els concerts.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 8 =

Paiporta
Tardor
cultura als barris