caixa popular

Montitxelvo protegirà el seu patrimoni hidràulic i els seus riuraus amb l’ajuda de la Diputació

L’ajuntament elaborarà, amb l’assistència de la Corporació provincial, un Catàleg de Proteccions per al Pla General, que permetrà dotar al municipi del marc legal per a la seua conservació

Montitxelvo protegirà el seu patrimoni hidràulic i els seus riuraus amb l’ajuda de la Diputació
09/06/2017 -

Montitxelvo comptarà amb un Catàleg de Proteccions dins del seu Pla General que permeta al municipi protegir el seu ric patrimoni hidràulic, així com els seus riuraus, unes construccions rurals característiques de la comarca de la Marina Alta, amb les quals també compta aquesta localitat de La Vall d’Albaida.

“Es tracta d’un element fonamental perquè Montitxelvo puga conservar tot el patrimoni que té, que és molt”, ha declarat la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, en una visita al municipi en la qual s’ha reunit amb la seua alcaldessa, Josefina Pou, qui ha valorat molt positivament el suport de la Corporació provincial.

“Tenim molts elements de valor en el municipi, que fins ara s’han pogut mantenir i conservar per la voluntat dels veïns, però necessitem un marc legal que li done protecció”, ha assegurat la regidora. Així mateix, la institució assistirà a la localitat per a refondre en un únic text el Pla General del municipi.

Montitxelvo és una localitat de 650 habitants, que compta amb un ampli patrimoni arqueològic i hidràulic. Emmarcat en un entorn privilegiat, amb les serres de Benicadell i Ador com a fons, el municipi compta amb jaciments arqueològics, i elements tan característics com els alcavors, que són mines d’aigua, i els riuraus.

Aquestes últimes són construccions característiques de la Marina Alta relacionades amb la producció de la pansa, que en el cas de Montitxelvo guarden una característica singular per les condicions climàtiques de la zona, més humida que la seua comarca veïna. Es tracta d’unes estufes amb les quals s’assecava la pansa, elements que s’inclouen en moltes d’aquestes edificacions en el municipi, i que amb el Catàleg de Proteccions que prepara l’ajuntament es podran conservar en tota la seua esplendor.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − cinc =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris