caixa popular

Montesa i Vallés milloren la situació laboral i salarial dels seus empleats amb ajuda de la Diputació

Conxa Garcia: “Aquest document és fonamental per als ajuntaments, ja que beneficia a les treballadores i treballadors oferint unes garanties que abans no tenien”

Montesa i Vallés milloren la situació laboral i salarial dels seus empleats amb ajuda de la Diputació
23/02/2018 -

La Diputació de València, a través de l’àrea que dirigeix la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa García, ha visitat Montesa i Vallés per a interessar-se pel funcionament de la nova Relació de Llocs de Treball en la qual ha col·laborat la corporació. La RPT arreplega les categories i funcions dels prop de 20 empleats municipals que sumen entre les dues poblacions de La Costera.

Per això, la diputada s’ha reunit amb Analía Juan, alcaldessa de Montesa, i amb José Javier Sisternes, alcalde de Vallés, una trobada que ha servit per a donar a conéixer el treball realitzat pels tècnics de la Diputació durant aquests mesos amb la presentació d’aquests documents que permeten estructurar i classificar als empleats públics dels dos ajuntaments.

“Aquest document és fonamental per als ajuntaments, ja que millora les condicions laborals i salarials, oferint als treballadors i treballadores unes garanties i unes condicions que abans no tenien”, ha explicat la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia.

En el cas de Montesa, que compta amb 14 empleats municipals, el document s’ha desenvolupat basant-se en l’II Acord marc entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i les organitzacions sindicals per al personal al servei de les administracions locals de la Comunitat Valenciana, així com de les actualitzacions que han permés homogeneïtzar les polítiques de personal de les corporacions locals de la província.

L’alcaldessa de Montesa, Analía Juan, ha agraït la rapidesa amb la qual s’ha gestionat tot el procés per part de la Diputació per a una millor organització dels seus recursos humans, “ha sigut un procés ràpid per a tractar-se d’una anàlisi tan completa dels llocs de treball”, ha destacat la primera edil.

Amb aquesta RPT l’Ajuntament de Montesa pretén “reajustar tot el tema de personal i poder adequar els sous a les tasques que realitzen els treballadors, perquè en alguns dels casos, es tracta d’empleats que no se senten recompensats o remunerats per tot el treball que realitzen”, ha explicat Analía Juan.

Per la seua banda, l’alcalde de Vallés, José Javier Sisternes s’ha mostrat satisfet amb l’ajuda del departament que dirigeix Conxa García: “la Diputació està fent molt pels pobles xicotets”, ha explicat l’alcalde d’aquest xicotet municipi de tan sols 145 habitants, que compta amb dos treballadors municipals.

Gràcies a l’elaboració d’aquesta RPT “anem a poder seguir la normativa i adequar-nos a la legalitat, entre altres coses va a permetre que no hi hagen conflictes laborals, arreglar una situació justa i equitativa per a tots”, ha destacat Sisternes. En tots dos casos quedaria pendent la reunió amb sindicats per a possibilitar l’aprovació i posterior engegada d’aquesta RPT en els dos municipis.

Així mateix, la diputada d’Assessorament Municipal ha aprofitat la seua visita a tots dos municipis per a informar els alcaldes de les diferents ajudes que ofereix la Diputació, a les quals es poden acollir aquests xicotets municipis, com per exemple el Pla d’Ocupació per a majors de 55 anys.

RPT

La Relació de Llocs de treball (RPT) és un document tècnic, obligatori per llei, que permet l’ordenació del personal d’acord amb les necessitats dels serveis prestats des de l’Ajuntament, establint un organigrama ideal per al funcionament del municipi.

Es tracta d’un inventari detallat de tots els llocs de l’organització amb descripció de les seues característiques, funcions, tasques i exigències d’ocupació. És l’instrument tècnic a través del qual es realitza l’ordenació del personal d’acord amb les necessitats que es tenen i els requisits necessaris que ha de tenir cada lloc.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =