25n
25N
25N

Montero lamenta la "confrontació" i diu que les comunitats podran gestionar l'ingrés mínim a partir del 2021

Montero lamenta la "confrontació" i diu que les comunitats podran gestionar l'ingrés mínim a partir del 2021
05/06/2020 -

La ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha assegurat que a partir de l’1 de gener de 2021, les comunitats autònomes que ho desitgen podran firmar convenis amb la Seguretat Social per a participar en la gestió de l’ingrés mínim vital, i ha demanat “desterrar” les “estratègies” d’algunes formacions polítiques que, al seu juí, pretenen “aombrar” aquesta prestació.

“El Decret Llei estableix la possibilitat que aquelles comunitats autònomes que així ho desitgen, a partir de l’1 de gener del 2021 puguen formalitzar convenis per a la participació en la gestió de l’ingrés mínim vital. Em pareix que la política de confrontació no va a cap costat”, ha assegurat Montero aquest divendres 5 de juny en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari.

Així ho ha manifestat, preguntada pel fet que la Junta d’Andalusia haja reclamat la gestió d’aquesta prestació i haja dit que no descarta recórrer al Tribunal Constitucional.

“En el compliment del Decret Llei, si Andalusia manifesta la seua voluntat de poder fer eixa gestió, l’institut de la Seguretat Social podrà firmar amb ella el corresponent conveni de la mateixa manera que amb altres territoris”, ha precisat la portaveu del Govern, encara que ha precisat que les comunitats hauran d’esperar fins a l’1 de gener del 2021 per a firmar aquests convenis.

Al seu juí, ara “l’important” és la “lleialtat institucional” i que les administracions es coordinen per a poder aplicar l’ingrés mínim vital. De moment, serà gestionat pel Govern central, a excepció de País Basc i Navarra que ho gestionaran elles mateixes a causa de la seua singularitat en ser territoris forals.

Montero ha criticat la “confrontació” que està existint i creu que la mesura hauria de ser “objecte de celebració per part de tots” doncs marcarà, segons ha dit, “un abans i un després” en la lluita contra la pobresa a Espanya.

“Aquesta estratègia d’aombrar algunes de les polítiques més importants de drets ciutadans que practiquen algunes formacions s’haurien de desterrar”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 20 =