25n
25N
25N

Montero diu que el pagament del finançament pendent a la Comunitat Valenciana podria ser a la fi d'octubre

Óscar J.Barroso - Europa Press - Arxiu

Montero diu que el pagament del finançament pendent a la Comunitat Valenciana podria ser a la fi d'octubre
11/09/2019 -

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha precisat que el pagament del finançament pendent per a Múrcia i la Comunitat Valenciana, per la no actualització dels lliuraments a compte, podria tindre lloc abans que per a la resta d’autonomies i ser a la fi d’octubre o principis de novembre.

Montero ha assegurat en el Ple del Congrés que aquestes dues autonomies estan més lluny de complir amb l’objectiu de dèficit i tenen un “pitjor” tracte del sistema de finançament autonòmic, per la qual cosa és possible que si escau hi haja un “avançament” dels fons pendents.

La ministra ha respost a una pregunta sobre aquest problema de la diputada d’Unides Podemos Aina Vidal. Ha insistit que els diners pendents de transferir equival a 15 dies de tresoreria de les comunitats, en conjunt, i en què no tenen per què aplicar ajustos per aquest motiu.

Són unes quantitats que estan incloses en els seus respectius pressupostos autonòmics, ha exposat Montero, per la qual cosa poden gastar, encara que tinguen problemes per a pagar la factura i empitjore el període de pagament als proveïdors.

La diputada Aina Vidal ha exigit al govern una solució si no pot pagar estant en funcions i amb el Pressupost de l’Estat prorrogat. En concret, ha plantejat un crèdit a través del FLA (Fons de Liquidesa Autonòmica) sense interessos o la reforma expressa de la Llei de Govern per a concedir a l’Executiu en funcions la possibilitat de pagar aquests diners.

La ministra li ha respost que busca una solució, però que “la més senzilla” és que Unides Podem done suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern i que la resta, s’abstinga.

Sobre aquest tema, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, assegurava aquest dimarts que tenia la confirmació d’Hisenda que rebran els fons abans de cap d’any i reclamava que siga com més prompte millor, perquè es tracta de 450 milions “que són imprescindibles per a acabar l’any adequadament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

CCCC
torrent