caixa popular

Oltra: "Qui equipare un escrache amb el que em van fer, està alimentant el feixisme"

L’Advocacia de la Generalitat ha presentat una denúncia davant la Fiscalia per les actuacions d’Espanya 2000 davant de la casa de Mónica Oltra

Oltra: "Qui equipare un escrache amb el que em van fer, està alimentant el feixisme"
20/10/2017 -

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha respost en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, diverses qüestions relatives a les coaccions que Espanya 2000 va dur a terme davant de la seua casa fa dos dies. Oltra ha recalcat que no es tracta d’un escrache. Segons ella, un escrache es produeix quan “un col·lectiu amb reivindicacions socials o polítiques protesta davant un càrrec públic a plena llum, amb cara descoberta” i habitualment en un acte públic. Però això eren “feixistes emmascarats, amb caretes de la pel·lícula Scream, en la qual és un psicòpata assassí el que li la col·loca, sense cap objecte polític o social”, sinó per a acoquinar-la i amenaçar-la. El missatge que traslladaven era “sabem on vius i no estem d’acord amb el que penses, així que cuidadito”, ha dit la vicepresidenta.

“Qui compare el que em van fer amb [un escrache] les protestes d’uns ciutadans que es van cansar que la gent se suïcidara per no poder pagar la hipoteca, està fent la cobertura als feixistes”, que, assegura, “van a manifestacions amb bats a obrir el cap a qui no pensa com ells”. En aquest sentit, Eva Ortiz, coordinadora general del PP a la Comunitat, havia establit una relació entre l’esdevingut i la samarreta que la vicepresidenta va portar a les Corts amb la cara de Francisco Camps quan era només diputada de Compromís. Oltra ha respost que “en la samarreta posava Wanted Only Alive”, aclarint que no pretenia posar la diana sobre l’expresident de la Generalitat, i que ho va fer perquè aquest eludia “sistemàticament” el control parlamentari, i va permetre així “un dels governs més corruptes d’Europa”. I ha conclòs: “Eva Ortiz hauria de revisar la seua cultura democràtica”.

L’Advocacia de la Generalitat ja ha denunciat

Ha presentat aquest matí la denúncia davant la Fiscalia perquè s’investiguen els fets, encara que s’esperava que aquesta actuara d’ofici. També la vicepresidenta ha sigut preguntada per aquest assumpte i per què no ha presentat una acusació particular en lloc d’escudar-se després dels mecanismes institucionals. Oltra ha respost que confia en el públic i que, “per coherència”, creu més adequat que siga la Fiscalia la que denuncie.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats