25n
Orgull
Orgull

Mónica Oltra destaca que el retorn d'envases afavorix comportaments responsables en matèria de consum

Mónica Oltra destaca que el retorn d'envases afavorix comportaments responsables en matèria de consum
30/11/2016 -

La clausura de la jornada Tornar el Casc 2.0 La gestió dels residus al Segle XXI ha anat a càrrec de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la qual ha assegurat que el principal objectiu del nou projecte del Consell en esta matèria “es transformar els residus en recursos i millorar la protecció del mig ambiente”.

Per a la vicepresidenta la implantació del sistema de depòsit, devolució i retorn d’envasos es un tipus de projecte que implica “promoure un apoderament ciutadà i local enfront dels models d’usar i tirar imperants”, i ha destacat que és una iniciativa que “afavorix comportaments responsables en matèria de consum”.

En la jornada que la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha organitzat hui en la Ciutat dels Ciències, Oltra ha assegurat que s’estan posant les bases per a fer de la gestió dels residus “un model de transparència, eficàcia, criteri ambiental, diàleg, gestió participada i col·laboració interinstitucional”. Ha afegit que esta política “forma part del Pacte del Botànic”, a mes d’estar inclosa entre els compromisos assumits pel conjunt del Govern en el seminari de Torrevieja i ser un mandat de Corts Valencianes.

Amb el sistema actual els percentatges de reciclatge “no arriben a un terç dels envasos que és posen en el mercat i al voltant de 5 milions cada dia acaben contaminant i embrutant el mig ambient”, ha explicat Oltra.

És tracta, ha assegurat la vicepresidenta, d’un sistema que “ha tocat sostre” i este nou projecte “representa una oportunitat per a estar junt amb els 40 països i regions més avançats en esta matèria”.

La vicepresidenta ha destacat alguns dels beneficis d’este nou sistema com “els nous jaciments d’ocupació, l’estalvi en l’ús de matèries primeres, la neteja dels carrers i places i especialment, evitar la contaminació i millorar l’estat del nostre medi ambient”.

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, que ha acompanyat la vicepresidenta en la clausura, ha manifestat que gestionar els envasos com abans, recuperant-los, és millorar el medi ambient i el planeta. Es actuar front al canvi Climàtic.

Així mateix, ha indicat que este sistema de gestionar els envasos és una aposta per un model econòmic i de vida mes auster, mes responsable, que convertix els residus en recursos.

A mes, ha fet insistència a l’evitar que els envasos vagen a parar en el mar, on contaminen l’aigua i les platges. “No es una iniciativa aventurera”, ha assegurat. “Estes polítiques no son un problema, són una oportunitat”.

Álvaro ha afegit que el Govern Valencià està realitzant un gest mediambiental que no s’ha fet abans a la Comunitat Valenciana i que la implantació d’este nou model de gestió d’envasos te es també és un símbol d’orgull que es planteja pensant, sobretot , en l’interés general. Es “un gest d’aprofondiment democràtic”, ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 10 =