25n
25N
25N

Mónica Olguín: 'Sóc defensora de l'ètica i l'estètica en política, les formes i el fons, i l'honradesa i decència en la gestió del que és públic'

Des de la regidoria de Comerç de Picassent ja estan treballant per a l’organització de la III Fira de la Tapa

Mónica Olguín: 'Sóc defensora de l'ètica i l'estètica en política, les formes i el fons, i l'honradesa i decència en la gestió del  que és públic'
06/04/2017 -

Picassent comença a preparar-se per a acollir un esdeveniment, que s’ha convertit en tot un referent gastronòmic per als veïns del municipi valencià. Ens referim a la III Fira de la Tapa, que ja ha obert el termini d’inscripció fins al pròxim 12 d’abril.

No obstant això, des de l’Ajuntament de Picassent continuen treballant per a seguir duent a terme projectes que milloren la vida dels veïns. València Extra ha parlat amb Mónica Olguín, regidora de Comerç i Mercat de l’Ajuntament de Picassent, que ens ha donat més detalls.

Com es presenta la III Fira de la Tapa?

La celebració de la Fira de la Tapa i del Comerç, és un esdeveniment que a poc a poc s’està consolidant a Picassent. Enguany és la seua III Edició, i pretenem amb aquesta Fira, dinamitzar i integrar el sector hostaler, mercat i comerç, concentrant la millor oferta gastronòmica i comercial de Picassent.

La III Fira de la Tapa i del Comerç se celebrarà els dies 26, 27 i 28 de maig, en el Mercat Municipal i els seus voltants. Enguany esperem que l’acolliment siga tan bo com en l’edició anterior i que el poble i els visitants d’altres pobles propers i València, gaudisquen de la nostra gastronomia, se sorprenguen de la qualitat del nostre comerç i del que ofereix el mercat, els seus productes ecològics, frescs i accessibles a totes les butxaques i sobretot que ho passen bé, ja que aquest cap de setmana coincidim amb les Festes de la Miraculosa i amb aquest motiu, la Regidoria de Festes organitza concerts, teatre, contacontes, desfilada de moros i cristians, etc. de manera que unim sinergies perquè siga una festa completa.

Ara com ara, ens trobem treballant en l’organització de l’esdeveniment. Ens hem reunit amb els hostalers, comerciants i paradistes del mercat municipal, ja que ells són els protagonistes. S’ha llançat la convocatòria per a la inscripció de participants i el termini finalitza el dia 12 d’abril 2017.

En quins altres projectes esteu treballant des de la regidoria de Comerç?

El nostre pròxim gran repte i projecte va ser assumir la gestió directa del Mercat Municipal a partir de l’1 de juliol de 2017. Tenim una sèrie d’activitats que pretenem realitzar des de l’Ajuntament, per a dinamitzar el sector.

Estem treballant a més en la formació contínua i gratuïta als comerços, a través de cursos totalment gratuïts, sobretot pel que fa a la utilització de les noves tecnologies, xarxes socials, etc., de manera que la forma de fer comerç siga conforme al nostre temps; també en l’assessorament gratuït als emprenedors, comerços de nova creació, innovadors, etc. ; en la gestió d’ajudes per naixement o adopció, el conegut com a Xec bebé, entre altres.

Un balanç de què portes de legislatura

El balanç hui dia és positiu. En primer lloc, perquè la regidoria a càrrec meu compta amb tot el suport de l’equip de govern de Picassent, amb la implicació personal de la nostra alcaldessa, i de cadascun dels regidors d’altres àrees, pel que fa a satisfer les necessitats que puga tenir aquesta regidoria per a la millor gestió i suport de col·lectius, tan importants com són el comerç i el mercat, com a motors de l’economia i creadors de fonts d’ocupació. Comptem amb l’excel·lent treball que realitzen els treballadors de l’ajuntament i amb la implicació i participació dels comerciants, l’Associació de comerciants i Serveis de Picassent, i gran part dels paradistes del mercat municipal.

Com és el costat més personal de Mónica Olguín?

Sóc de professió advocada, mare de dos fills. Em preocupen molt els drets i llibertats de les dones i la infància, les persones desfavorides i en risc d’exclusió social. Tinc un compromís personal per a treballar per les persones que puc ajudar no solament a partir de l’acompliment de la meua professió, sinó a partir del treball que puga realitzar través de la política, per a un present i futur millor de tots. Sóc defensora de l’ètica i l’estètica en política, les formes i el fons i l’honradesa i decència en la gestió del que és públic.

Com va afrontar el repte de posar-se al capdavant de la regidoria?

Amb molta il·lusió i ganes de treballar i fer tan bé com siga possible en l’àrea que se m’ha delegat dirigir. Això és la Regidoria de Comerç i Mercat de l’Ajuntament de Picassent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + tretze =