25n
25N
25N

Mónica Carrillo guanya la XXVII edició del Premi Azorín de Novel·la 2020 amb l'obra 'La vida desnuda'

Mónica Carrillo guanya la XXVII edició del Premi Azorín de Novel·la 2020 amb l'obra 'La vida desnuda'
05/03/2020 -

Mónica Carrillo ha guanyat el XXVII Premi Azorín de Novel·la 2020 amb l’obra ‘La vida desnuda’. El guardó, que entreguen la Diputació d’Alacant i l’editorial Planeta, està dotat amb 45.000 euros i s’ha donat a conéixer aquest dijous en una gala a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA). Es dóna la circumstància que Carrillo va ser la presentadora de la gala de l’any passat.
La periodista il·licitana s’ha presentat sota el pseudònim de Martina Suárez amb l’obra el títol provisional de la qual era ‘El amor soñado’. La gala de lliurament del premi s’ha pogut seguir amb l’etiqueta #azorin2020 en la xarxa social Twitter.

En una compareixença de premsa, després de rebre el premi, Mónica Carrillo ha dit sentir-se “molt emocionada” perquè encara que porta “un temps” en la literatura, “encara” no assimila obtindre un premi literari “de grans autors i tan prestigiós”. I és que com ha explicat, encara que és la seua tercera novel·la -el seu quart llibre-, és el primer premi que gana.

Ha manifestat sentir-se “aclaparada” perquè l’any passat quan va presentar la gala no es va plantejar acudir al premi. En eixe sentit, ha afirmat que s’ha sentit “recompensada”.

Sobre ‘La vida desnuda’ ha contat que és el viatge de Gala “cap a un comiat”. “I en eixe viatge, que sembla que serà transcendent, passaran més coses, sorgiran una sèrie d’esperes; una sèrie de secrets de família que no s’havien revelat”, ha indicat.

Encara que no ha revelat quins secrets es revelen, sí ha asseverat que sorgirà una vida “privada i secreta” que són “coses que no es poden comptar”.

Així, ha aventurat que “tothom té secrets inconfessables o confesables i tothom està unit per silencis”, ha prosseguit i ha avançat que la protagonista anirà “descobrint les vides que havien estat ocultes, anirà despullant de pells als seus familiars i s’anirà descobrint un viatge interior, no sols físic sinó vital”, ha mantingut i ha advertit: “Del qual no eixirà indemne, i del qual aprendrà”.

“Anirà coneixent als seus pares, al seu germà, a la tia julia; qui havia sigut ací, però no coneixia que tenia una vida desconeguda, i això és el que a ella el sorprén”, ha relatat.

Sobre el públic al qual va dirigida, Mónica Carrillo ha explicat que es dirigeix a “qualsevol lector que senta curiositat”; a més, ha agregat que a ella en particular li agrada veure i llegir “tot tipus de novel·les”. No obstant això, ha dit que es tracta d’una novel·la “emocional”, amb una trama “en què es pot identificar amb diversos personatges”.

“L’he rellegida i he arribat a emocionar-me amb fragments que he escrit”, ha detallat a prop de la seua història i ha assegurat que “no sabria dir” amb quin personatge s’identificaria perquè l’escriptor deixa “la seua petjada per tots els personatges”.

A la present edició s’han presentat 218 novel·les de tot el món, compta amb una temàtica variada en la qual s’aborden històries familiars, policíaques i polítiques, així com d’intriga i humor.

L’esdeveniment, conduït per l’actor alacantí Fele Martínez, ha començat a les 19.00 hores i ha comptat amb la participació estel·lar de ADDA Simfònica Strings, la secció de corda de l’orquestra, que ha interpretat ‘L’oració del torero’, de Joaquín Turina, i ‘Libertango’, de Astor Piazzolla.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =