25n
25N
25N

Moncloa no planteja prorrogar l'estat d'alarma més enllà del 9 de maig

Pedro Sánchez preveu que a la fi d’agost s’aconseguisca la immunitat del 70% de la població amb l’augment del ritme de vacunació

Moncloa no planteja prorrogar l'estat d'alarma més enllà del 9 de maig
06/04/2021 -

“L’objectiu és que el 9 de maig siga el punt final”. Amb aquestes paraules s’ha referit el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, a la possibilitat de prorrogar l’estat d’alarma en poc més d’un mes, en declaracions en una compareixença en La Moncloa per a desgranar la campanya de vacunació a Espanya.

Sánchez ha explicat que l’objectiu de l’Executiu és no prorrogar l’estat d’alarma vigent fins al 9 de maig, per la qual cosa seguiria avant amb les previsions del govern en l’últim decret d’aquesta mesura. El president ha afegit que la gestió de la pandèmia podria garantir-se amb la cogovernança i que, si fóra necessari prendre mesures de restricció de la mobilitat, les decisions del Consell Interterritorial han tingut la seua validació en els tribunals.

Aquest objectiu de Moncloa va en línia amb la previsió de pujar el ritme d’inoculació de dosis durant aquest mes i arribar al 9 de maig amb més de 5 milions de persones amb la pauta completa, la qual cosa suposa tan sols poc més del 10% de la població espanyola, amb 47 milions d’habitants.

I és que la nova campanya de vacunació té com a objectiu tindre immunitzades a 33 milions de persones a la fi d’agost, la qual cosa suposaria el 70%. Segons el nou calendari, la setmana que ve el nombre de persones amb la pauta completa de la vacuna superarà al de contagiats oficials, 3,3 milions de persones. La setmana del 3 de maig s’espera comptar amb 5 milions de persones immunitzades. Un mes més tard, la primera setmana de juny, la xifra es doblegarà fins als 10 milions, mentre que a mitjan mes s’esperen 15 milions.

A més, en la setmana del 19 de juliol s’espera aconseguir 25 milions de persones immunitzades i a la fi d’agost, 33 milions, la qual cosa suposa el 70% de la població espanyola amb la pauta completa de vacunes enfront de la COVID-19 dels 47 milions d’habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =