25n
25N
25N

L'Ajuntament de Moncada reparteix un dispositiu “anti-ennuegament” entre els centres educatius

L'Ajuntament de Moncada reparteix un dispositiu “anti-ennuegament” entre els centres educatius
25/01/2019 -

L’Àrea de Sanitat de l’Ajuntament de Moncada duu a terme una nova iniciativa que pot salvar vides. Es tracta d’un dispositiu d’Emergència contra l’asfíxia per l’obstrucció de la via aèria anomenat LifeVac. Ha sigut entregat a cada centre educatiu del municipi amb la finalitat d’evitar una de les principals causes de mort accidental.

L’ús del dispositiu és fàcil i intuïtiu, però perquè els educadors coneguen l’eina i la correcta forma d’actuació després d’un succés d’ennuegament, han tingut l’oportunitat de participar en un taller teòric-pràctic organitzat per les àrees de Sanitat i Educació de l’Ajuntament amb l’Associació per a l’Educació Sociosanitària Valenciana (ASESSVA).

La formació, impartida per professionals sanitaris de ASESSVA, ha sigut eminentment pràctica i participativa. Primer, s’han donat nocions teòriques de la importància que té l’atenció en els primers moments del succés, així com els tipus d’obstruccions que es poden trobar. A continuació, els tècnics sanitaris han escenificat diferents casos amb dels educadors perquè aquests pogueren practicar les maniobres de forma correcta.

El dispositiu LifeVac funciona per succió i s’utilitza en els casos en què la Maniobra de Heimlich no resulta efectiva. A més, és vàlid tant per a xiquets com per a adults.

L’Àrea de Sanitat continua així, amb una important formació que complementa a la impartida en els tallers de primers auxilis que durant l’any es convoquen per a millorar l’assistència en els primers minuts d’un succés, perquè és de vital importància. Cal recordar que l’atenció realitzada pel personal no sanitari disminueix la mortalitat entre les persones implicades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =