caixa popular

El Monestir de Sant Miquel clausura aquest diumenge el seu cap de setmana sobre el Segle d'Or

El Monestir de Sant Miquel clausura aquest diumenge el seu cap de setmana sobre el Segle d'Or
08/07/2018 -

El Monestir de Sant Miquel dels Reis de València acull des del dimecres el Festival Cultural Renaixement per a acostar al públic el XV i XVI, el Segle d’Or, mitjançant la música, el teatre, gastronomia, literatura, poesia, conferències i la moda d’aquest període, una iniciativa de Capella de Ministrers en col·laboració amb la Direcció general de Cultura i Patrimoni.

La segona edició d’aquest certamen té lloc del 5 al 8 de juliol i oferirà una mostra del Segle d’Or, una època d’esplendor que va posar en valor l’esperit humanista, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El Festival Cultural Renaixement concentra en quatre dies diverses manifestacions, amb entrada lliure fins a completar l’aforament, que permetran endinsar-se i gaudir de la riquesa de les expressions artístiques més significatives d’aquest període que trenca amb la visió medieval del món i que va donar pas a l’Edat Moderna.

El certamen arranca aquest dijous, que estarà dedicat a la societat i la moda. El professor Juan Vicente Marsilla abordarà en la conferència inaugural ‘Vestir el poder’ la indumentària d’Alfons el Magnànim i Maria de Castella.

La música posarà l’accent en les melodies més populars de l’Europa humanista amb L’Ampastrata, grup emergent de músics valencians, i el programa ‘Més val baratar’. A continuació, el cor Lluís Vic Vocalis oferirà ‘Cavallers’, conjugant cançons de la cort i la taverna en el Renaixement.

El festival prosseguia el divendres, amb l’espectacle ‘Espill’ de la companyia Crit Teatre, una adaptació de l’obra de Jaume Roig que ha donat veu i cos als diversos personatges que formen part de l’univers del narrador.

UN SOPAR DELS BORJA I CAPELLA DE MINISTRERS

El grup vocal DeMusica Ensemble, amb ‘Memento Femina’, acosta a la dona i a la música i donarà pas al ‘Sopar dels Borja’ (Borgia en la seua transcripció italiana), una experiència entorn de la gastronomia en l’època d’aquesta influent família valenciana.

Clausurarà la jornada l’estrena de ‘Lucretia Borgia’ de Capella de Ministrers, un programa basat en la música coetània de la filla del papa valencià Alejandro VI.

Així mateix, el dissabte al matí els més xicotets podran participar en un concert didàctic sobre la història de Carmesina i Tirant, de la mà de Toni Aparisi, Mara Aranda i Jota Martínez.

A la vesprada, Juanjo Prats i Esther Lloar proposaran una lectura dramatitzada dels nostres clàssics pel claustre del monestir i joves músics de l’Acadèmia CdM oferiran la joia musical que conserva el Cancioner del Duc de Calàbria.

Tancarà la jornada el grup La Danserye amb ‘Una Festa Cortesana’, on es podran escoltar i ballar danses cortesanes com pavanas i gallardes. En aquesta activitat, la Fundació Cultural CdM convida a acudir al concert amb vestimenta renaixentista i lliurarà un obsequi a les persones que ho facen.

CONCERT SOBRE GERMANA DE FOIX

El Festival Cultural Renaixement s’acomiadarà el diumenge amb un concert íntim de vihuela entorn de la figura de Germana de Foix (Foix, França, 1488 – Llíria, València, 1536), esposa de Fernando II d’Aragó i virreina de València, interpretat per Robert Cases.

El dissabte i el diumenge es podrà visitar l’exposició ‘D’atzur i or’ (‘De blava i or’), una mostra composta pels instruments dels dotze àngels músics descoberts, el juliol de 2004, en la volta de la Catedral de València i materials expositius com a panells gràfics didàctics, llenços de gran format, rèpliques dels àngels músics, maquetes de la catedral i audiovisuals, entre altres.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − tres =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018