25n
25N
25N

Mireia Mollà visita a Tàrbena la primera obra que usa energia fotovoltaica per al proveïment d'aigua potable

La consellera destaca l’ús de la “energia fotovoltaica com a aliada en el desenvolupament d’infraestructures hidràuliques per a la població”

Mireia Mollà visita a Tàrbena la primera obra que usa energia fotovoltaica per al proveïment d'aigua potable
01/03/2021 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha visitat aquest matí a Tàrbena la primera obra de proveïment d’aigua que utilitza energia fotovoltaica.

La instal·lació de conducció en el pou Picassàries del municipi es converteix així en una experiència pionera en la Comunitat Valenciana, a la qual s’uniran d’ací a poc temps projectes similars de proveïment d’aigua potable a Alcàntera de Xúquer i Caudete de las Fuentes.

Mollà, que s’ha desplaçat a Tàrbena al costat del director general d’Aigua, Manuel Aldeguer, ha destacat l’ús de l'”energia fotovoltaica com a aliada en el desenvolupament d’infraestructures hidràuliques per a la població, amb la consegüent minimització de la contaminació i emissions a l’atmosfera”.

Mollà ha posat en relleu la col·laboració entre administracions i la ràpida resposta donada per la Conselleria, que ha destinat un total de 337.308,89 euros a l’obra que permetrà assegurar el subministrament fins i tot en els pics de consum en el municipi.

La nova instal·lació produirà 60 m³ al dia en els mesos punta, amb un cabal màxim de 10 l/s, i l’actuació, declarada d’emergència, ha consistit en el muntatge, instal·lació i posada en servei d’un sistema de bombament amb generador híbrid fotovoltaic-dièsel per a alimentar l’electrobomba d’elevació en el pou de 550 m de profunditat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

museo prehistoria