25n
25N
25N

Mollà reclama la "mediació immediata" del Govern davant l'anunci de Regne Unit d'aplicar aranzels als cítrics

Mollà reclama la "mediació immediata" del Govern davant l'anunci de Regne Unit d'aplicar aranzels als cítrics
01/07/2020 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha reclamat la “mediació immediata” del Govern davant l’anunci de Regne Unit d’aplicar aranzels als cítrics espanyols i ha expressat la seua “preocupació i rebuig” a la mesura en un país que és el quart destinatari de les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana.

Segons ha assenyalat el seu departament en un comunicat, l’anunci del Govern britànic “amenaça de gravar les importacions de cítrics amb un 16 per cent en el cas de satsumes, clementines i híbrids, i del 3,2% per a les taronges”, una xifra que “presumiblement s’incrementarà fins a arribar al 10% i entorn d’un 6% per a les llimes”.

Aquestes mesures entraran en marxa a partir del pròxim any 2021 i suposa un “nou colp a la ja castigada citricultura valenciana”, assenyala Agricultura. La consellera ja ha remés una carta al ministre del ram, Luis Planas, i a la titular d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, “instant-los que inicien les accions que, en l’exercici de les seues competències, puguen promoure’s amb la finalitat d’evitar el greu mal amb què aquestes mesures impactaran sobre la citricultura valenciana i espanyola”.

Per a això, Mireia Mollá ha proporcionat a tots dos membres de l’executiu el volum de cítrics exportats a aqueix país que, d’acord amb els últims informes de Comerç Exterior, ocupa la quarta posició com a destí de les exportacions valencianes durant l’última campanya. Les xifres aconsegueixen el 9% d’exportacions totals, de les quals 247.300 són tones de cítrics. D’aquestes, 82.400 tones corresponen a taronges, 126.000 a mandarines i 29.400 a llimes.

“Aquests aranzels poden implicar la pèrdua del mercat britànic per als nostres cítrics, com ja ha succeït amb el mercat nord-americà a causa dels aranzels imposats per l’Administració de Trump. Perdre el mercat de cítrics a Regne Unit beneficiaria a competidors directes de la Comunitat com el Marroc, Sud-àfrica i, especialment, Egipte els cítrics de la qual manquen d’aranzel amb aquest país”, assenyala Agricultura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − sis =