25n
Orgull
Orgull

Mollà presenta 'Reciclari', l'APP d'educació ambiental per a fomentar la transformació del residu en recurs

Mollà presenta 'Reciclari', l'APP d'educació ambiental per a fomentar la transformació del residu en recurs
23/06/2021 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, assegura que l’educació ambiental i l’economia circular “són i seran dos dels grans pilars de la transició ecològica i de les estratègies per a aconseguir els objectius europeus, estatals i autonòmics de reducció de residus”.

Mollà ha visitat hui Orxeta, a la Marina Baixa, on ha presentat Reciclari, l’aplicació per a mòbils llançada pel Consorci Mare per a informar i formar a la ciutadania en la recollida separada i en la gestió responsable dels residus.

“Reciclari és una eina d’educació ambiental per a acompanyar, educar i fomentar que la ciutadania participe en el procés de gestió de residus. Hem de passar a un sistema circular de transformació del residu en recurs i els consorcis, els ajuntaments i cadascun dels veïns i veïnes són grans aliats per a aconseguir aquest objectiu”, ha valorat la consellera.

L’APP, disponible en 10 dies per als sistemes iOS i Android, combina l’ajuda, la informació i el joc. Compta amb un cercador que permet als usuaris conéixer on depositar cadascun dels residus, ofereix notícies i altres continguts relacionats amb el Consorci i amb el medi ambient, a més d’un joc interactiu que convida a col·locar cada residu virtual en el contenidor correcte.

L’educació ambiental és una de les accions decidides de la Conselleria: elevada a rang de llei en la nova legislació d’economia circular, inclosa en el Pla Integral de Residus de la Comunitat i amb una dotació pressupostària per a aquest any de 185.000 euros.

La consellera ha destacat el desenvolupament d’iniciatives innovadores que motiven i incentiven a la població a avançar i aprofundir en les múltiples erres associades la gestió dels residus: la reducció, la recuperació, la reutilització, la recollida separada o la responsabilitat.

44,5 milions d’euros

Mireia Mollà ha explicat que la Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha rebut 44,5 milions d’euros dels fons de recuperació per a l’Economia Circular. La quantia s’articularà en tres eixos destinats al tractament de bioresidus, la recollida separada en origen i l’impuls a les línies de reducció i reutilització.

La responsable de la Conselleria ha assenyalat que les obres del Consorci en la planta del Campello compleixen amb els requisits necessaris per a accedir a una ajuda de fins al 90% de la inversió. La millora de l’equipament de l’esmentat Consorci, que atén més de 427.000 habitants de 52 municipis, també ha comptat amb la col·laboració del departament autonòmic per a la compra de nous sistemes de recuperació d’alumini o l’adquisició de l’ecoparc mòbil.

L’any passat la Conselleria va concedir una ajuda de 150.000 euros per a la millora de la gestió consorciada de residus, d’acord amb els objectius d’incrementar els percentatges de valorització i de recollida separada per a reduir el volum de residus amb destinació a abocador.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − quatre =