25n
25N
25N

Mollà demana al Ministeri d'Agricultura ajudes econòmiques per al sector pesquer

Mollà demana al Ministeri d'Agricultura ajudes econòmiques per al sector pesquer
26/03/2020 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha remés una carta al Ministeri d’Agricultura en la qual sol·licita ajudes extraordinàries per al sector pesquer i aqüícola, així com mesures addicionals orientades a l’avançament i adequació dels períodes de veda, davant l’impacte que l’estat d’alarma decretat per la crisi del COVID-19 en el sector.

En eixe sentit, la consellera recorda que l’impacte repercuteix de manera desigual en el sector primari. Així, mentre l’agricultura i la ramaderia estan comercialitzant bona part de la seua producció, el tancament dels establiments d’hostaleria i restauració ha reduït la venda de peix en un 50% que s’ha vist acompanyat, a més, amb un enfonsament dels preus.

La consellera proposa dues línies de suport econòmic a través de la modificació del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i d’una modificació extraordinària de les ajudes destinades al sector pesquer i aqüícola en els Pressupostos Generals de l’Estat.

Així mateix, posa l’accent en la possibilitat, per a tot el sector primari, d’acollir-se a les mesures que estableix el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, que contempla tant prestacions extraordinàries pel cessament d’activitat com a mesures per a flexibilitzar l’ajust temporal de la plantilla i evitar acomiadaments.

“La baixada en la demanda del peix fresc, que ha obligat algunes llotges de la Comunitat Valenciana a desfer-se en un sol dia de fins a 3.000 quilos de producte fresc, suposa que moltes embarcacions no isquen a pescar. La pèrdua d’activitat és greu en un sector ja per si mateix molt precaritzat”, ha assenyalat Mollà en la seua carta.

Mireia Mollà incideix en la necessitat d’estendre el suport a aquells sectors perjudicats per l’actual situació de manera directa o indirecta. A la Comunitat Valenciana el sector pesquer genera més de 4.000 ocupacions, tant directes com d’empreses auxiliars associades, i factura més de 92 milions d’euros a l’any a través dels seus 22 confraries.

L’ajust de les parades temporals al mes d’abril que planteja la consellera, repercutiria en la pesca d’arrossegament de fons i cércol en determinades zones del litoral mediterrani. Una fórmula a la qual podrien acollir-se 207 vaixells d’arrossegament i 41 de cércol, només en el territori valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − tres =